Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: Futurologický kongres, Santiniho jazyk nebo Air America

28. 2. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova Cinema, 20:00 – akční Batman a Robin – Přikryje Gotham City věčný příkrov ledu? George Clooney bojuje jako černý rytíř Batman proti nejhroznějšímu nebezpečí – ledový Mr. Freeze (Arnold Schwarzenegger) a jedovatá Poison Ivy (Uma Thurman) ohrožují město. Batman však musí ochránit více než jen Gotham City – mladická zanícenost kamaráda Robina (Chris O'Donnell) bojujícího se zločinem a krásná Batgirl (Alicia Silverstone) jej často vystavují nebezpečí. (Batman & Robin, USA, Velká Británie, 1997)

  • Prima Max, 20:15 – akční komedie Air America – Air America je soukromá letecká linka CIA operující v Laosu během vietnamské války pašující cokoliv od vojáků přes zbraně až po jídlo pro místní obyvatele. Billy Covington (Robert Downey Jr.), kvůli své pracovní nekázni, přijde o letecký průkaz, a tak mu nezbývá nic jiného než přijmout práci pro tuto leteckou linku. To ještě netuší, že se ocitne uprostřed skupiny šílených pilotů v čele s Genem Ryackem (Mel Gibson), vzbouřených povstalců a zkorumpovaných vládních vojáků pašujících drogy. (USA, 1990)

  • ČT art, 21:05 – sci-fi film Futurologický kongres – Filmové hvězdě za zenitem, které s přibývajícími vráskami ubývá rolí, leží na stole možná poslední velká nabídka. Filmové studio chce naskenovat její tělo, pohyby i emoce a koupit si tak virtuální herečku, která už nezestárne ani o den. Strach z konce kariéry, příslib věčného mládí ve světě filmu a štědrá finanční kompenzace ji nakonec přimějí souhlasit. Po dvaceti letech se vydává jednat o prodloužení smlouvy na futurologický kongres. (The Congress, Izrael, Německo, Polsko, Lucembursko, Francie, Belgie, 2013)

BRAND24

  • ČT1, 21:40 – mysteriózní thriller Santiniho jazyk – Nespokojený zaměstnanec reklamní agentury je pověřen nesplnitelným úkolem, který má fakticky ospravedlnit jeho náhlý vyhazov ze zaměstnání. Martin úkol přijímá, ale je to spíše gesto vzdoru než vážně míněná snaha zachránit své postavení. Práce ho nepřímo zavede na stopu tajemných vzkazů dávno mrtvého architekta, které se zdají promlouvat přes hloubku času přímo k němu. Martin se pouští do honby za rozluštěním těchto zpráv. Jeho cesta je lemována záhadnými vraždami, které nějakým způsobem musí souviset s jeho pátráním… (Česko, 2011)

  • Prima Max, 22:40 – komedie Deuce Bigalow: Evropský gigolo – Deuce Bigalow se vrací do branže. Jeho bývalý pasák T. J. Hicks se totiž zapletl do případu vražd největších gigolů Evropy a Deuce chce očistit jeho jméno. (Deuce Bigalow: European Gigolo, USA, 2005)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).