Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: Dobrodružství kriminalistiky, Výstřely na Broadwayi nebo nový Maigret

3. 1. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Česká televize
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • ČT1, 20:00 – seriál Dobrodružství kriminalistiky – první díl detektivního seriálu nás zavede do Paříže počátku 19. století. Město plné zločinu se rozhodl očistit bývalý galejník Eugene Francois Vidocq, který sám pocházel z prostředí pařížské galerky a podsvětí tedy dobře znal. Nabídl své služby policejnímu prefektovi nejprve tajně a posléze, když se osvědčil, stal se zakladatelem jedné z prvních moderních policejních organizací na světě, pařížské Sureté.

  • Nova Cinema, 20:00 – western Rychlejší než smrt – bezcitný padouch Herod pořádá střeleckou soutěž o velké peníze, při níž likviduje nepohodlné muže. Neví však, že neznámá pistolnice Ellen, která se přihlásí, je anděl pomsty s krásnou tváří.

  • Prima, 20:15– krimi Maigret klade past – klasický příběh o sériovém vrahovi byl poprvé natočen v roce 1958, v hlavní roli s nedostižným Jeanem Gabinem. Do moderního hávu převedl tento příběh pro britskou televizní stanici ITV scenárista Stewart Harcourt a režie se ujal zkušený televizní profesionál Ashley Pearce. Zádumčivého, tichého a zároveň urputného detektiva Maigreta si v televizním filmu Maigret klade past (2016) zahrál Rowan Atkinson alias Mr. Bean.

  • Nova, 20:20 – komedie Signál – poklidnou idylu rázovité vesničky nečekaně rozčeří sympatičtí mladíci Kája a Filos. Přijeli prý proto, aby vyhledali nejlepší místo pro instalaci nového mobilního vysílače. Vidina zisku vzbudí u místních zájem, zvláště když se dozvědí o zajímavé finanční odměně pro majitele pozemku, na kterém bude vysílač stát. Je ovšem otázkou, zda oba mladíci budou schopni naplnit očekávání do nich vkládaná. Možná totiž nejsou těmi, za které se vydávají…

BRAND24

  • ČT2, 20:50 – dokument Jan Patočka: darovat smrt – dokumentární film o jednom z nejvýznamnějších českých filozofů 20. století byl natočen k příležitosti 40. výročí jeho úmrtí a zároveň vzniku Charty 77, k jejímž prvním mluvčím Jan Patočka patřil.

  • ČT art, 21:05 – komedie Výstřely na Broadwayi – gangsterská retrokomedie Výstřely na Broadwayi (1994) je v tvorbě Woodyho Allena určitou odbočkou. Známý americký komediograf se i zde zabývá newyorským intelektuálským prostředím (který tu reprezentují osoby spjaté s divadlem), ale konfrontuje ho s drsnou realitou gangsterského polosvěta. Navíc svůj příběh, na jehož scénáři nepracoval sám, ale s bývalým novinářem Douglasem McGrathem, zasadil do dvacátých let a sám v něm herecky nevystupuje.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).