Hlavní navigace

Televizní tipy na středu: Saturnin, Limonádový Joe a Dobrý ročník

28. 9. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • ČT1, 8:20 – komedie Saturnin – Mladý muž dobrého společenského postavení a vychování, trochu konzervativní, získá, ne vlastní vinou, sluhu. Ten se de facto stane pánem svého zaměstnavatele a způsobí v jeho dosud poklidném životě řadu překvapivých zvratů a situací. Ty by se bez Saturnina daly jen těžko zvládnout… (Česko, 1994)

  • Prima, 16:00 – komedie Limonádový Joe aneb Koňská opera – V Trigger Whisky Saloonu v malém městečku Stetson City kdesi na Divokém západě se strhne rvačka. Majitel podniku uklidňuje rozvášněné pistolníky vystoupením „famósní arizonské pěnice“ a pan Goodman s dcerou Winnifred se je zase snaží pomocí letáků a písně odvrátit od pití alkoholických nápojů. (Československo, 1964)

  • ČT1, 17:15 – pohádka Král sokolů – Pod hradem mocného pána Baladora žije čtrnáctiletý Tomáš se svým otcem, panským podkoním, dědečkem Metodějem a sestřičkou Agátou. Chlapec od malička vyrůstá v horách, zná každé jejich tajemství a má schopnost rozumět řeči zvířat a ptáků. Jeho život plyne pokojně až do chvíle, kdy je jeho otec nešťastnou náhodou udupán koňmi. (Thomas and the Falcon King, Česko, Slovensko, Polsko, Maďarsko, 2000)

UX DAy - tip 2

  • Prima Max, 20:15 – romantická komedie Dobrý ročník – Film, při jehož natáčení se režisér Ridley Scott podruhé sešel s oscarovým hercem Russellem Crowem, vypráví příběh londýnského experta v oboru investic, který se po smrti svého strýčka vrací na vinici, kde prožil nejkrásnější část dětství. Přestože chce hodit minulost za hlavu a vinici co nejdříve prodat, v okamžiku příjezdu do čarokrásné oblasti na jihu Francie se začne odvíjet nová kapitola jeho života. (A Good Year, USA, Velká Británie, 2006)

  • Nova Cinema, 20:00 – životopisné drama Diana – Lady Dianu, princeznu z Walesu, zná téměř každý. Jen málokdo však zná skutečnou Dianu Spencerovou, jen málokdo v ní vidí obyčejnou ženu. Film Diana není klasickým životopisem. Zaměřuje se na poslední dva roky jejího života, kdy opustila královskou rodinu a tísnivý život v Buckinghamském paláci. (Velká Británie, Francie, Belgie, Švédsko, 2013)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).