Hlavní navigace

Televizní tipy na středu: Pán přílivu, Živelná pohroma nebo Drahý můj Jiří Grossmann

26. 7. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Prima Max, 20:00 – romantické drama Pán přílivu – Nezaměstnaný učitel Tom Wingo žije se svou rodinou v Jižní Karolíně. Prochází typickou krizí muže středního věku. Moc kouří, pije a má pocit, že přestává milovat svoji ženu. Dostává dopis od psychiatričky Susan Lowensteinové s žádostí, aby přijel do New Yorku a pomohl jí v léčení jeho sestry Savannah, která trpí těžkými depresemi a znovu se pokusila o sebevraždu. A Tom rád načas opustí rodinu… (The Prince of Tides, USA, 1991)

  • ČT art, 20:20 – dokument Drahý můj Jiří Grossmann – Vzpomínkový pořad je tentokrát věnován herci, textaři a zpěváku Jiřímu Grossmannovi, členu divadla Semafor. Musel tento znamenitý a milovaný herec, zpěvák a textař opravdu zemřít tak mladý? Vzpomínají M. Šimek, N. Urbánková, P. Bobek, J. Suchý a další. (Česko, 2000)

  • Jednotka, 20:25 – indiánka Winnetou a miešanka Apanači – Půvabná Apanači, dcera moudrého bílého osadníka Maca Hallera a jeho indiánské ženy Mine-Yoty, dostává od otce k jedenadvacátým narozeninám zcela výjimečný dar – zlatý důl. Je to však zároveň dárek velmi nebezpečný. Vždyť právě kvůli němu byl její otec zavražděn. (Vinnetou a míšenka Apanači, Winnetou und das Halbblut Apanatschi, Západní Německo, Itálie, Jugoslávie, 1966)

BRAND24

  • ČT2, 21:55 – romantická komedie Živelná pohroma – Nesmělý mladík a nespoutaná kráska dlouho nemohou najít společnou řeč. Ale řada překážek jim pomůže pochopit, že každý má v životě svou vlastní odpovědnost. (Forces of Nature, USA, 1999)

  • Prima Cool, 22:50 – film Dračí život Bruce Lee – Životní příběh nekorunovaného krále kung-fu Bruce Leeho se nezabývá ani tak jeho záhadnou smrtí, ale především jeho inspirativním životem a nelehkou cestou, kterou urazil z hongkongských ulic až ke statutu herecké hvězdy. (Dragon: The Bruce Lee Story, USA, 1993)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).