Hlavní navigace

Televizní tipy na středu: Léto s kovbojem, Dobrodruh nebo Stalingrad

14. 6. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • ČT 1, 20:00 – romantická komedie Léto s kovbojem – Hlavními postavami je mladá psycholožka a vesnický mladík. On je traktorista, který při ztřeštěné sázce dočasně přišel o řidičský průkaz, takže teď pase družstevní stádo krav. Ona je na chatě se svým chlapcem, který nepříliš úspěšně studuje medicínu. Bezprostřednost, optimismus a přístup k životu i práci jednoho, kontrastují se sobeckým, slabošským a nevyrovnaným přístupem druhého. (Československo, 1976)

  • Kino Barrandov, 20:20 – dobrodružná komedie Dobrodruh – Luke se toulá po amerických silnicích ve starém džípu s přívěsem, ve kterém s sebou vozí svého milovaného koně. Při toulkách má spoustu problémů nejen s policisty, kteří v hrdinovi vidí potenciální problémy své poklidné služby, ale také se dvěma řidiči kamionu, kterým neustále kříží cestu. Luke si však dokáže poradit v každé situaci a jednoho dne se dokonce ujme i čtrnáctiletého Matta… (Renegade, 1987)

  • Jednotka, 20:25 – thriller Prvotný strach – Hlavní postavou příběhu je prominentní chicagský právník – sebevědomý a samolibý muž, který si nedělá žádné iluze o své práci a bez výčitek v soudní síni manipuluje fakty i lidmi. Na dobročinném večírku u biskupa se setká se svým bývalým nadřízeným, státním návladním a jeho asistentkou, svou bývalou milenkou. Krátce poté je biskup ve své rezidenci brutálně ubodán a policie zatkne zkrvaveného mladíka. (Primal Fear, Prvotní strach, USA, 1996)

BRAND24

  • ČT 1, 21:30 – komedie Hoří, má panenko – Modelový průzkum českého maloměšťáctví ve vypouklém zrcadle zvýrazňujícím hospodské vztahy, prázdné hlavy, dlouhé prsty a plytké svědomí, se odehrává na pozadí hasičského bálu. Komedie se brzy mění v tragickou frašku s citem pro detail, gesto a dialog. (The Firemen's Ball, Československo, Itálie, 1967)

  • Prima Max, 22:10 – válečné drama Stalingrad – Skupina odhodlaných ruských vojáků se uprostřed zničeného města ze všech sil snaží před německou armádou ubránit strategickou budovu. Během obléhání vzniká mezi vojáky a mladou ruskou ženou, která v domě žije, nečekané pouto. (Rusko, 2013)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).