Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: VALL-I, Srdečné pozdravy z Ruska nebo Kód Enigmy

25. 2. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Prima Cool, 8:40 – sci-fi seriál Minority Report (1) – V nedaleké budoucnosti policisté chytali vrahy díky takzvaným tušitelům, kteří měli zvláštní nadání vidět budoucí vraždy. Po šesti letech byl projekt zrušen a tušitelé byli posláni do anonymity. Stále však vidí vraždy a chystají se vrátit… (USA, 2015)

  • Nova, 17:35 – animované sci-fi VALL-I – Film začíná v roce 2700. Poslední operační stroj VALL-I stále plní úkol čištění Země se svým jediným mazlíčkem – švábem Halem, který mu dělá společnost. Malý robot, roztomilý a působivý, si za ta léta docela vyvinul svou osobnost. Bydlí v maringotce plné zvláštností a artefaktů z lidského života, jako je Rubikova kostka, kuchyňský šlehač a jeho největší poklad – stará videokazeta s filmem Hello Dolly. Pak ale přistane kosmická loď, která vyšle malou létající robotku Eve a ta začíná na povrchu planety něco hledat. A VALL-I se beznadějně zamiluje… (WALL-E, USA, 2008)

  • ČT2, 20:00 – bondovka Srdečné pozdravy z Ruska – Ernst Blofeld, hlava organizace Spectre, touží po smrti Jamese Bonda. Nastraží na něj past, o které je přesvědčen, že jí podlehne. Využije služeb čísla Tři své organizace – Rosy Klebbové - vysoké důstojnice KGB. Ta vyšle do akce jako návnadu svou agentku Taťánu Romanovovou. Romanovová má přesvědčit MI6, že se zamilovala do Jamese Bonda a je připravena zběhnout i s cenným dešifrovacím zařízením, pokud pro ni její hrdina přijede do Istanbulu. Romanovová nemá ani potuchy, že je jen nástrojem, který má vyvolat spory a vlákat Bonda do smrtící pasti. (From Russia with Love, Velká Británie, 1963)

BRAND24

  • Nova Cinema, 20:00 – životopisné drama Kód Enigmy – V zimě roku 1952 britská policie dostala hlášení o vloupání do domu profesora matematiky a kryptoanalytika Alana Turinga (Benedict Cumberbatch). Namísto pachatele tohoto zločinu však v poutech odvedli samotného Turinga, který byl obviněn ze sexuálních přestupků a čekal ho zničující soudní proces. Téměř nikdo ze zúčastněných nevěděl, že jde o válečného hrdinu, který se spolu s týmem podílel na prolomení kódu legendárního německého šifrovacího stroje Enigma a díky svému talentu pomohl zkrátit 2. světovou válku a zachránil tisíce lidských životů. (The Imitation Game, Velká Británie, USA, 2014)

  • ČT art, 21:45 – Johnny Cash: For Kenya – Benefiční koncert legendy country & western music pro výstavbu nemocnice v Keni (1991) u příležitosti 85. výročí od jeho narození.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).