Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Tenkrát v Americe, Svatá čtveřice nebo Velký flám

10. 12. 2016
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova Cinema, 18:10 – dobrodružný Král džungle - před dvaceti lety malý George jako jediný přežil havárii letadla, které se zřítilo uprostřed africké džungle a při níž zahynuli i jeho rodiče. Dítě vychoval moudrý mluvící gorilí samec Op. George v džungli získal i další přátele – tukana Tookieho a slona Shepa. Dvacet let poklidného života minulo a nastává doba změn. Na jeho území se objevila půvabná cestovatelka Uršula Stanhopeová. Ta z touhy po dobrodružství opustila San Francisco a vydala se i s malou výpravou do afrického pralesa. Do stejných míst shodou okolností zamířil i její snoubenec, nesnesitelný Lyle Van de Groot, se dvěma dobrodruhy. Cíl jejich cesty je ale jiný, chtějí ulovit pověstnou bílou opici.

  • ČT2, 20:00 – gangsterka Tenkrát v Americe - newyorský gangster David Aaronson, přezdívaný Noodles, uprchne z města před federálními agenty. Vrátí se až po pětatřiceti letech. Na známých místech ho pronásledují vzpomínky na mládí, kdy začínal jako vůdce klukovské bandy v židovské čtvrti. Oni a další mladíci si v dobách prohibice dokázali vybudovat silné postavení v newyorském podsvětí. Brutální násilí pro ně už od dětství bylo denním chlebem, později se k němu přidala chtivost po penězích a moci. Zároveň by však nemohli přežít bez silného přátelského pouta a vzájemné důvěry. Jeden z nich však toto pouto přerušil, když na telefonu vytočil číslo policejní stanice… Legendární sága italského režiséra Sergia Leoneho patří mezi nejlepší díla gangsterského žánru. Strhující epos o násilí, moci, vášni a solidaritě uvedl Leone na MFF v Cannes v roce 1984 v téměř čtyřhodinové verzi.

  • Prima, 20:15 – komedie Svatá čtveřice – čtveřice přátel, kteří se mají doopravdy rádi, se rozhodne, že si manželskou nudu poněkud zpestří sexem ve čtyřech. Ze začátku to všem vyhovuje, dokonce i jejich děti se s tím vyrovnaly, ale časem se začnou vztahy komplikovat.

BRAND24

  • Nova, 20:20 – fantasy Harry Potter a Relikvie smrti – část 2 – bitva mezi dobrem a zlem se přenese do otevřené války čarodějného světa. Nikdy nebylo v sázce tolik jako teď. Nikdo už není v bezpečí. Je to ale Harry Potter, kdo možná bude muset podstoupit oběť největší, když se přiblíží rozhodující bitva s Lordem Voldemortem…

  • ČT1, 22:50 – komedie Velký flám – v roce 1941 byl jeden z bombardovacích letounů Royal Air Force eskadry 261 sestřelen. Vracel se z noční operace nad německým územím. Všichni museli vyskočit přímo nad Paříží. Velitel určil místo schůzky – sejdou se v tureckých lázních u nádraží a poznávacím znamením bude melodie amerického šlágru „Tea for Two“. Sir Reginald dopadne uprostřed zoologické zahrady do bazénku s tuleni a schová ho hlídač, který se těší, jak z jeho padáku našije košilky pro svých šest dětí. Mike se snese rovnou na lešení lakýrníka Augustina Bouveta, který natírá fasádu přímo nad kasárnami SS. Alan McIntosh dopadne na střechu pařížské opery, kde právě zkouší slavný dirigent Stanislav Lefort. Augustin ani Stanislav nejsou žádní odbojáři, a tak se jim moc nechce zachraňovat anglické piloty. Ale někdy se člověk stává hrdinou proti své vůli.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).