Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Tenkrát na Západě, Michael Clayton a Návrat do Cold Mountain

11. 7. 2015
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Nova Cinema, 20:00 – western Tenkrát na Západě – Opuštěná železniční stanice, kde tři muži trpělivě čekají na příjezd vlaku s mužem jménem Harmonika. Tento vyprahlý kus pustiny by se mohl díky železnici brzy stát zlatým dolem, a proto byl také zabit farmář McBain. McBainova novomanželka, která má brzy přijet, se tak ocitá ve velkém nebezpečí… Italsko-americký film (1968)
  • Prima Cool, 20:00 – válečné drama Ponorka U-571 – Píše se rok 1942. Druhá světová válka. Americké vojenské námořnictvo prožívá peklo v podobě útoků německých ponorek s jejich nevyzpytatelným „Enigma codem“. Posádka USS-33 byla nečekaně povolána do akce, protože spojenecké síly objevily německou ponorku U-571, která byla poničena předchozím útokem. Posláním Američanů je teď vniknout do německé ponorky, najít na palubě dešifrovací přístroj a neprozradit Němcům, že se dostal do cizích rukou. Jenže samozřejmě nic nejde tak, jak je naplánováno, a právě při zpáteční cestě s dekodérem na raft, kterým měl být přístroj dopraven na americkou ponorku, je náhle americká ponorka zasažena. Francouzsko-americký film (2000)
  • Kino Barrandov, 20:15 – thriller Michael Clayton – Michael Clayton je „vyjednavačem“ jedné z největších právnických firem v New Yorku. Tento bývalý státní zástupce má na starosti tu nejšpinavější práci ve firmě Kenner, Bach & Ledeen. Ačkoliv se již několikrát spálil a se svojí prací není spokojen, rozvod, špatná obchodní spekulace a narůstající dluh ho pevně drží připoutaného k firmě. Mezitím ve společnosti U/North závisí kariéra advokátky Karen Crowderové na urovnání multimilionového návrhu žaloby, kterou Claytonova firma vede proti nim do zdánlivě úspěšného konce. Když však prvotřídní advokát firmy Kenner Bach, Arthur Edens, sabotuje případ U/North, čelí Clayton největší výzvě své kariéry i svého života. Americký film (2007)
  • Nova, 20:20 – dobrodružné fantasy Harry Potter a Tajemná komnata – Harry Potter se po prázdninách vrací do Bradavic a nastupuje do druhého ročníku. A to i přes varování domácího skřítka Dobbyho, podle kterého mu v čarodějné škole hrozí smrt. Harry nedbá nářků skřítka působícího víc škody než užitku, ale potom se skutečně začnou dít podivné věci, na stěnách se objevují neznámé nápisy a několik studentů je přepadeno tajemným přízrakem. Co s tím má společného Tajemná komnata? Stojí za spiknutím opět Voldemort? Kdo je Zmijozelův dědic? Záhadu se Harry vydává rozluštit společně se svými starými známými – Ronem a Hermionou. Americko-britsko-německý film (2002)
  • ČT 2, 21:15 – válečné drama Návrat do Cold Mountain – Zraněný voják Konfederace Inman (Jude Law) se ze strachu o bezpečí své milované Ady (Nicole Kidman) vrací skrze válkou zpustošený Jih zpět na její farmu na Cold Mountain. Na každém kroku jeho trnité a strastiplné cesty se setkává s otroky a rebely, odráží útoky vojáků a lovců lidí a nachází nenadálé spojence i nebezpečné nepřátele. Stejným utrpením prochází také kdysi bezstarostná Ada, která je donucena chránit za pomoci nedůtklivé tulačky Ruby (Renee Zellweger) farmu svého otce před útoky zdivočelých obyvatel země. Čím blíže se k sobě Inman a Ada dostávají, tím spletitějším se stává jejich společný příběh o touze po domově, míru a lásce uprostřed pekla Americké občanské války. Americký film (2003)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).