Hlavní navigace

Sobotní TV tipy: Simpsonovi ve filmu, L.A. – Přísně tajné, Nepohodlný a Wall Street

14. 11. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Prima Cool, 20:00 – animovaný film Simpsonovi ve filmu – Springfieldské jezero, oblíbená skládka občanů, dosáhlo maximálního stupně znečištění. Korunu pohromě nasadí Homer, když do jezera vypustí jímku s exkrementy svého oblíbeného pašíka. Prezident rozhodne nepohodlné město izolovat pod skleněným poklopem a oficiálně ho vymazat ze všech map. Jenže Homer to tak nenechá. Americký film (2007)
  • Nova, 20:20 – česká komedie Zakázané uvolnění – Nevěsta Klára, svědkyně Iveta a barmanka Vladana se setkají v prázdné hospodě uprostřed lesů. Blíží se bouřka a neurotická nevěsta právě zjistila, že její doprovod jí spí s novomanželem. Dusná atmosféra stoupá a zdá se, že večer může skončit tragédií. Nebo že by tomu bylo jinak? Český film (2014)
  • ČT 1, 21:35 – historický film Černý tulipán – Píše se rok 1789, do pádu Bastily schází jen několik dní. Bohaté šlechtice však straší nejen vzrůstající nevole lidu, ale zároveň muž v masce, který po svých loupežích nechává za sebou známou vizitku – černý tulipán. Jediným úspěchem policie je to, že je postrach aristokratů poznamenán na tváři sečnou ranou. Velitel policie má své podezření a nyní jen čeká, že se mu přede všemi potvrdí. Netuší ovšem, že Guillaume de Saint-Preux má mladšího bratra, který jako by mu z oka vypadl. A tak na slavnost přichází „Guillaume“ s tváří a úsměvem nevinného chlapce… Francouzský film (1963)
  • ČT 2, 21:35 – krimifilm L.A. – Přísně tajné – Detektivové Bud White, Jack Vincennes a Ed Exley pátrají v Los Angeles po pachatelích několika vražd. Mezi ně patří krvavé přepadení v kavárně Nite Owl a podivná smrt tajemné krásky Susan Leffersové. Jako by mezi nimi existovala nějaká spojitost. Policisté ovšem nejsou jenom „hodní beránkové“, občas jako jiní lidé nedodržují přísně stanovená pravidla svého povolání. Snad proto je při řešení případů tak těžké rozeznat zlo od dobra a nalézt jejich konečné řešení. Americký film (1997)
  • ČT art, 22:05 – thriller Nepohodlný – V odlehlé části severní Keni je nalezeno zohavené tělo zavražděné aktivistky Tessy Quayleové. Její muž Justin, diplomat Britského vysokého komisariátu v Nairobi, se rozhodne vyšetřit smrt milované manželky na vlastní pěst. Důkazy ukazují na zločin z vášně, pravda je ovšem mnohem složitější a daleko temnější. Britský film (2005)
  • Fanda, 22:30 – krimifilm Wall Street - Wall Street, symbol světa velkých financí, je současně jedním z amerických symbolů úspěchu. Touží po něm i hlavní hrdina filmu, mladý burzovní makléř Bud Fox. S důležitou informací od svého otce o letecké společnosti Blue Star se mu podaří proniknout do kanceláře bezohledného burzovního spekulanta Gordona Gekka a po dohodě pro něj začít pracovat. Gekko ambiciózního mladíka využívá pro nepříliš legální úkoly, například získávání tajných informací. Buda, který na čas podlehl svodům snadných, nepříliš čestných zisků, však čeká tvrdé vystřízlivění. Americký film (1987)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).