Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Shrek, Anglický pacient a Heroes Reborn

2. 7. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Prima Cool, 8:20 – sci-fi seriál Hrdinové: Znovuzrození (1/13) – „Hrdinové“, lidé se zvláštními schopnostmi, a obyčejní lidé chtěli žít spolu. V Odesse však došlo k teroristickému útoku a od té chvíle se lidé se zvláštními schopnostmi ukrývají. Teď jsou zpět… (Heroes Reborn, USA, 2015)

  • Nova, 10:40 – akční komedie Zlaté dítě – V Tibetu přepadnou maskovaní muži klášter a unesou z něho Zlaté dítě. Newyorský detektiv, specialista na hledání dětí je osloven mladou Tibeťankou, aby se případu Zlatého dítěte ujal. To má podle čtyři sta let staré legendy zachránit svět před zlem. (The Golden Child, USA, 1986; hraje: Eddie Murphy)

  • ČT Sport, 16:40 – Cyklistika: Tour de France 2016 – Přímý přenos 1. etapy nejslavnějšího cyklistického etapového závodu (Česká televize přinese všech 21 etap). Komentářem tuto atraktivní podívanou doprovodí tradiční experti z řad bývalých špičkových jezdců, například René Andrle, Petr Benčík, Tomáš Konečný, Stanislav Kozubek, František Raboň, Ján Svorada, Lubor Tesař nebo nově také Milan Kadlec, který ve své kariéře skvěle kombinoval silnici s dráhou, ze které má mimo jiné bronz z bodovacího závodu na Mistrovství světa 2010 v dánském Ballerupu.

BRAND24

  • ČT 2, 20:00 – válečné romantické drama Anglický pacient – Román Michaela Ondaatjeho (1992), vyznamenaný po svém vydání ve Velké Británii prestižní Bookerovou cenou, jakoby se vzpíral filmovému zpracování. Příběh velké lásky a zrady, zasazený do konce 30. let a do doby 2. světové války, je vyprávěn v několika časových rovinách a v poměrně složité flashbackové struktuře. Těžce zraněný „anglický“ pacient neví, jak se jmenuje, ani si nic nepamatuje ze své minulosti. Když jsou ostatní ranění převezeni, zůstane znetvořený muž v opuštěném a vyrabovaném klášteře spolu s kanadskou ošetřovatelkou Hanou. (The English Patient, USA, 1996)

  • Nova Cinema, 20:00 – animovaná komedie Shrek – Zelený obr s tykadly mimozemšťanů žije sice docela sám, ale šťastně ve svém domku na samotě u lesa až do chvíle, kdy je doslova přepaden nekonečným zástupem známých i méně známých pohádkových postaviček, které byly vyhoštěny z království nevzhledného a zakyslého Lorda Farquaada. Ve snaze zjednat pořádek a hlavně vrátit klid do svého příbytku Shrek Farquaadovi slíbí, že vysvobodí ze zajetí obávaného draka krásnou princeznu Fionu a přivede mu ji, aby se stala jeho ženou. (USA, 2001)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).