Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Salt, Čingischán a Panu učiteli s láskou

17. 9. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • ČT2, 14:35 – western Petrolejový princ – Další pokračování úspěšné indiánské série, ve které se chrabrý náčelník Apačů pokouší společně se svými přáteli bránit právo a pořádek na Divokém západě. Tentokrát ovšem bez svého věrného druha Old Shatterhanda a tak arizonskou pahorkatinou cestuje v doprovodu lovce Old Surehanda. (Der Ölprinz, Západní Německo, Jugoslávie, 1965; hrají: Stewart Granger, Pierre Brice, Walter Barnes)

  • Prima Max, 15:35 – drama Panu učiteli s láskou – Sidney Poitier jako mladý učitel dostává maturující třídu plnou bouřlivých a nevychovaných výrostků, kteří jsou odhodláni svého nového kantora zničit. Mladý učitel přistupuje ke studentům jako k dospělým lidem a žádá od nich stejný přístup. Snaží se je také co nejlépe připravit na situaci, kdy si budou muset najít své místo v životě. (To Sir, with Love, Velká Británie, 1967; hrají: Sidney Poitier, Faith Brook, Geoffrey Bayldon, Judy Geeson)

  • ČT2, 20:00 – historický film Čingischán – Příběh o legendárním mongolském vojevůdci a sjednotiteli kočovných kmenů. Film ho ukazuje jako malého chlapce, odvážného vůdce, spojence čínského vládce a zachránce říše proti nájezdům barbarů. (Genghis Khan, Velká Británie, Západní Německo, Jugoslávie, USA, 1965; hrají: Omar Sharif, Stephen Boyd, James Mason)

BRAND24

  • Fanda, 20:20 – akční film Jonah Hex – Americká armáda má pro zjizveného lovce, na něhož čeká smrt, nabídku, která se nedá odmítnout. Výměnou za svobodu musí zastavit teroristu, který je připraven rozpoutat na zemi pravé peklo. (USA, 2010; hrají: Josh Brolin, John Malkovich, Megan Fox)

  • Nova, 22:20 – akční film Salt – Jakožto agentka CIA složila Evelyn Salt přísahu povinnosti, cti a lásky k vlasti. Její loajalita se ale stane důvodem řady otázek poté, co ji ruský přeběhlík obviní z toho, že je ruskou špiónkou. Salt se dá na útěk… (USA, 2010; hrají: Angelina Jolie, Liev Schreiber)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).