Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Mumie, Harry Potter, Mělký hrob, Volný pád a Odsouzení

8. 8. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Prima, 20:15 – fantasy film Mumie – V roce 1923 pátrá v Egyptě skupina archeologů po tajemství zmizelého města Hamunaptra, kde je v jedné hrobce nalezena mumie faraonova kněze Imhotepa. Její nálezci jí sice vrátí život, za to je ale čeká smrtelné nebezpečí. Americký film (1999).
  • Nova, 20:20 – fantasy film Harry Potter a Princ dvojí krve – Povzbuzeni návratem Lorda Voldemorta působí Smrtijedi spoušť jak ve světě mudlů, tak ve světě kouzelníků a Bradavice už dávno nejsou tím bezpečným místem, jakým kdysi bývaly. Harry má podezření, že nebezpečí je přímo v Bradavicích, ale Brumbál se soustředí na přípravu na poslední bitvu, která se rychle blíží. Potřebuje, aby mu Harry pomohl odkrýt důležitý klíč, který vede k rozuzlení Voldemortovy obrany – rozhodující informaci ale zná jen bývalý bradavický profesor Horác Křiklan. Vědom si toho přiměje Brumbál svého starého kolegu, aby se vrátil na své staré místo, a slíbí mu vyšší plat, větší kancelář a navíc možnost učit slavného Harryho Pottera. Mezitím útočí na studenty ještě úplně jiný nepřítel – teenagerovské hormony. Britsko-americký film (2009).
  • ČT2, 21:35 – krimi komedie Mělký hrob – David, Alex a Juliet, tři nejlepší kamarádi, obývají prostorný byt v nejvyšším patře měšťanského domu v Edinburghu. Právě shánějí dalšího spolubydlícího, a protože je baví dělat si legraci z ostatních, podrobují uchazeče nepříjemným pohovorům. Dokud se neobjeví Hugo, charismatický drsňák a sympaťák každým coulem. Slovo dá slovo a z trojice hrdinů je rázem čtveřice. Ale jen na pár hodin. Ráno najdou Huga v posteli bez známek života a s kufrem naditým penězi. Svědomí velí nahlásit vše na policii. Jenže obrovská suma je více než lákavá. Britský film (1994).
  • Fanda, 22:00 – thriller Volný pád – William ‚D-Fens‘ Foster opouští své auto v nekonečné dopravní zácpě uprostřed dálnice a pouští se do boje s realitou současného velkoměsta. A zanechává po sobě stále větší zkázu… Francouzsko-americko-britský film (1993).
  • ČT art, 22:25 – thriller Odsouzení – Výjimečný snímek, který byl natočený podle skutečné události, přináší nezapomenutelný výkon dvojnásobné držitelky ceny Akademie Hilary Swank a Sama Rockwella. Betty Anne Watersová (Hilary Swank) je mladá žena, které se zhroutí svět poté, co je její milovaný bratr Kenny (Sam Rockwell) usvědčen z vraždy a odsouzen k doživotnímu vězení. Ona je však zarytě přesvědčena o jeho nevinně. S pomocí nejmodernějších vyšetřovacích technologií tak započne dlouhou cestu za prokázáním bratrovy nevinny. Hlavním pilířem tohoto životního dramatu je neochvějné pouto mezi bratrem a sestrou, které bude pro nejednoho diváka zdrojem inspirace. Americký film (2010).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).