Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Lepší už to nebude, Jak vycvičit draka nebo Poslední císař

22. 7. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova, 14:45 – komedie Lepší už to nebude – Melvin Udall je úspěšný spisovatel kýčovitých románků. Žije sám na Manhattanu a s požitkem znepříjemňuje život všem v okolí. Pouze protřelá číšnice má jazyk dost ostrý na to, aby dokázala svérázného zákazníka usadit. (As Good as It Gets, USA, 1997)

  • Nova, 17:35 – animák Jak vycvičit draka – Na drsném Severu, který obývají ještě drsnější Vikingové, žijí spolu s nimi i draci. A ti jsou jednoznačně nejdrsnější! Jediný, kdo není drsný ani trochu, je vikinský teenager Škyťák, který ale přijde na to, jak jednoho zkrotit. (How to Train Your Dragon, USA, 2010)

  • Nova Cinema, 18:15 – komedie LOL(a) – Ve světě, stále více propojeném díky Facebooku, YouTube, Twitteru a iTunes, prožívá Lola a její přátelé středoškolské románky, přátelství i první zklamání. Zároveň se snaží vyhýbat svým někdy až příliš autoritativním a technologicky negramotným rodičům. Snímek je autentickým příběhem, který perfektně zachycuje současnou teenagerskou realitu. (LOL, USA, 2012)

BRAND24

  • ČT2, 20:00 – historické drama Poslední císař – Již ve třech letech byl korunován čínským císařem a uzavřen za brány Zakázaného města, kde strávil prvních dvacet let života. Během bouřlivých politických otřesů a prudkých změn se ocitl v různých pozicích a rolích, nikdy se však nestal tím, čím toužil být od dětství nejvíce – svobodným člověkem. Životní osudy posledního čínského císaře ve výpravné historické fresce, oceněné devíti Oscary. (The Last Emperor, Velká Británie, Francie, Itálie, Hong Kong, 1987)

  • Prima Max, 20:15 – sci-fi Vodní svět – Díky staletí trvajícímu globálnímu oteplování, které zapříčiňuje tání ledovců, je celá Země pod vodou. Poslední zbytky lidí přežívají na umělých plavidlech a v plovoucích městech neustále napadáni partou pirátů. Jejich poslední šancí je Meriner, osamělý poutník, který se dokonale přizpůsobil novému prostředí. (Waterworld, USA, 1995)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).