Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Špion, na kterého nezapomněli, Bohové musejí být šílení nebo Životní šance

18. 9. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova Cinema, 20:00 – životopisný film Životní šance: Příběh Paula Pottse – V historicky první sérii televizní show „Británie hledá talent“ předstoupil před krutou porotu a nepřátelské obecenstvo nevzhledný Paul Potts. Začal zpívat árii z Pucciniho opery Turandot a jeho život se ve vteřině navždy změnil. (One Chance, 2013)

  • Prima Max, 20:00 – komedie Bohové musejí být šílení – Děj se postupně splétá ze tří motivů. Prvním je křovácký lovec Xi, vydávající se na dlouhou cestu, aby vrátil bohům dar, láhev coca-coly, který místo pomoci přináší lidem z buše neshody a hádky. Druhým je úspěšná novinářka Kate, která se rozhodla změnit zaměstnání, chce se stát učitelkou v misijní škole. Třetím pak banda neúspěšných atentátníků na útěku, kteří zajmou děti z misijní školy i s Kate a chtějí se dostat přes hranice. (Gods Must Be Crazy, Botswana, Jihoafrická republika, 1980)

UX DAy - tip 2

  • ČT art, 20:20 – film Marie Stuartovna – Tragickou operu Marie Stuartovna, která měla v původně zamýšlené podobě světovou premiéru v milánské La Scale 30. prosince 1835, provázel od počátku neblahý osud obdobně jako kdysi její hlavní hrdinku. Donizettiho operu o třech dějstvích, jejíž libreto vytvořil podle tragédie Friedricha Schillera skladatelův přítel Giuseppe Bardari, využil ve svém filmovém zpracování pro bratislavskou televizi režisér Petr Weigl. (Československo, 1988)
Marie Stuartovna - filmové zpracování pro bratislavskou televizi (1988).
Autor: ČT

Marie Stuartovna – filmové zpracování pro bratislavskou televizi (1988).

  • JOJ Family, 20:20 – komedie Kalamita – Honza zanechá studia a vrací se domů. Jeho otec pracuje u železnice. Syn se rozhodne zachovat rodinnou tradici a jít v jeho stopách. Uchází se o práci strojvůdce a je nucen zorientovat se v byrokratické mašinérii. Snaží se také novému prostředí přizpůsobit, což se ale zdá být nemožné. (Československo, 1981)

  • ČT2, 21:50 – thriller Špion, na kterého nezapomněli – Lino Ventura jako spící agent, který pátrá po vrahovi svých kolegů. (Espion, léve toi, Probuď se špione, Francie, Švýcarsko, 1981)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).