Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Recept na bohatství, seriál Základka a film Horalka

27. 8. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • TV Barrandov, 20:00 – kulinářská show Recept na bohatství - Jedinečná reality show, která dokáže obyčejný domácí recept proměnit v neskutečnou gastronomickou senzaci a hit českých a slovenských supermarketů. Moderuje Adela Banášová a Petr Vágner.
  • ČT 4, 20:10 – Kvalifikace ME 2013 basketbal muži – Česko – Turecko - Přímý přenos kvalifikačního utkání o postup na ME 2013 v basketbalu mužů
  • ČT 2, 20:55 – válečné drama Horalka - Mladá vdova Cesira (Sophia Lorenová) se rozhodne opustit i s dvanáctiletou dcerou Rosettou (Eleonora Brownová) bombardovaný Řím a ukrýt se v rodné vesnici v horách. Tady se připojí k vesničanům i uprchlíkům – vesměs obyčejným lidem, které válka nezbavila humoru a chuti do života, ale ani chamtivosti a pokrytectví. Z obyvatel vesnice se vyděluje intelektuál a idealista Michele (netypická role Jean-Paula Belmonda), který se s oběma ženami sblíží. Cesira jej přitahuje jako muže, ale duchovně založené Rosettě je útěchou a inspirací, učitelem, který jí ukazuje dosud nepoznané hodnoty. Italsko-francouzské válečné drama (1960)
  • HBO, HBO HD; 21:00 – romantická komedie Půlnoc v Paříži – V této romantické komedii hraje jednu z hlavních rolí kouzelná Paříž. Film vypráví o rodině, jež se do hlavního města Francie vydala kvůli obchodním záležitostem a dvou snoubencích. Díky této cestě se však jejich životy nečekaně změní. Americko-španělská romantická komedie (2011)
  • Prima family, 21:20 – seriál Základka - Je poslední srpnový týden a na ZŠ SEVER začíná nový školní rok. Přichází nový učitel Roman Sivý, kterého hned u vchodu nevrlý školník Alois omylem polije červenou barvou. Po prázdninách se do kabinetu vrací také češtinářka Alice a přírodopisářka Kamila. Alice rozebírá, jak se v létě rozešla se svým přítelem. V podtextu však dává najevo, že je volná pro kolegu, matikáře Dušana. Obě ženy se marně dobývají do kabinetu, ale klíče do zámku nepasují. Přidá se i dějepisář Zola, jehož záliba v historických převlecích – tentokrát za faraona – vyděsí Kamilu. Na chodbě před sborovnou se objeví také zeměpisářka Róza a matikář Dušan, ale nikomu z nich se nedaří odemknout. Česká republika (2012)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).