Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Oscar 2017, Případ Pelikán a Město Ember

27. 2. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: archiv
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova Cinema, 20:00 – thriller Případ Pelikán – Nejvyšší soudci jsou ve Spojených státech jmenování do svých funkcí na doživotí. Má se tak předejít korupci a ovlivňování. Pro bohatou firmu však není nic snazšího než najmout atentátníka a nechat několik neúplatných soudců zavraždit. Darby studuje práva a chodí se svým učitelem. Mladá dívka během několika dnů sepíše odvážnou teorii o atentátu na dva soudce a jeho původcích. Jak se zdá, do případu jsou ale zapletena i nejvyšší politická místa. (Pelican Brief, USA, 1993)

  • Barrandov Plus, 20:20 – sci-fi Město Ember – Posledních dvě stě let je útočištěm lidské rasy podzemní gigantické město Ember. Nyní však stojí na pokraji zániku. Generátor, poskytující jeho obyvatelům energii, která zajišťuje světlo, teplo a vzduch, dosluhuje a začíná selhávat. Obrovské sklady potravin jsou již téměř prázdné a komplikují se i dodávky vody. Klesá morálka přeživších a nikdo neví, co nastane, až se celé město ocitne v temnotě. (City of Ember, USA, 2008)

  • ČT art, 20:20 – ceny Oscar 2017 – Záznam slavnostního vyhlášení 89. výročních cen Americké filmové akademie. Uvádí Jimmy Kimmel, komentují T. Baldýnský a S. Michailidis.

BRAND24

  1. ČT2, 21:55 – krimi Šok – Alain Delon ztělesňuje profesionálního zabijáka, který má zabít afrického politika. Vůbec se mu však do toho nechce a prchá před zadavateli úkolu. Zamiluje se do Claire, kterou hraje Catherine Deneveueová, a vydává se s ní do Tichomoří. Šéf organizace ho ale nechce pustit. Je nejlepší a on má pro něj další obchod… (Le Choc, Francie, Brazílie, 1982)

  • Prima Max, 22:30 – thriller Do noci – Jeff Goldblum žije nezajímavý život, dokud ho na letišti nepožádá vyděšená Michelle Pfeifferová o pomoc. Prosbě vyhoví, ale sám se ocitne v ohrožení života… (Into the Night, USA, 1985)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).