Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Obsluhoval jsem anglického krále, Jméno růže nebo Lucrezia Borgia

20. 2. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova Cinema, 20:00 – komediální drama Obsluhoval jsem anglického krále – Tématem Hrabalova slavného románu je životní dráha číšníka, později hoteliéra a nakonec cestáře v době politických zvratů první půle dvacátého století. Mnohokrát v životě pocítí, že jím druzí opovrhují pro malý vzrůst, pro sympatie k Němcům, pro jeho češství, proto, že má původ odloženého dítěte, i pro osobitou životní filozofii. Nikdy však nezatrpkne, neoplácí nenávistí, nemstí se. Touží po bohatství a uznání ve své profesi, touží po milující ženě – ale dostává se mu jich jen krátce. Není uznán ani jako árijec, ani jako milionář… (Ich habe den englischen König bedient, Česko, Slovensko, Německo, Maďarsko, 2006)

  • Prima Max, 20:15 – komedie Rodinka na tripu – Připoutejte se, protože začíná nejdivočejší výlet roku! Bavič Cedric the Entertainer stojí v čele komediálního dobrodružství jedné rodiny, která se pokouší zvládnout nevídané potíže (a přežít jeden druhého) na tripu napříč celou zemí. Na své cestě potkávají šíleného řidiče nákladního auta, naloží stopaře holdujícího kultu voodoo a odhalí nebezpečí podezřelého hotelu. (Johnson Family Vacation, USA, 2004)

UX DAy - tip 2

  • ČT art, 20:45 – opera Lucrezia Borgia – Renée Flemingová v titulní roli tragické opery G. Donizettiho podle dramatu V. Huga. V inscenaci (divadelní záznam) ze San Franciska dále účinkují: M. Fabiano, E. DeShong, V. Kovaljov a další. Režie divadelní inscenace J. Pascoe, dirigent R. Frizza. (USA, 2013)
Opera Lucrezia Borgia, San Francisko 2013.
Autor: ČT

Opera Lucrezia Borgia, San Francisko 2013.

  • ČT2, 21:55 – cyklus Velikáni filmu… Sean Connery: Jméno růže – V dnes již klasickém snímku natočeném podle neméně proslulého románu Umberta Eca se ocitáme na odlehlém opatství benediktinů v severní Itálii, kam v roce 1327 přijíždí vzdělaný františkánský mnich William z Baskervillu spolu s novicem Adsem z Melku. Místní opat je žádá, aby vyšetřili záhadnou smrt jednoho z iluminátorů, ke které zde právě došlo. Nikdo z nich ještě netuší, že nebyla poslední. (The Name of the Rose, Západní Německo, Francie, Itálie, 1986)

  • Nova Cinema, 22:25 – romantické drama Pachuť krve – Alimu (Matthias Schoenaerts) byl do péče svěřen jeho pětiletý syn, ale se Samem (Armand Verdure) se sotva znají a ocitají se bez domova, bez peněz a bez přátel. A tak se Ali uchýlí ke své sestře Anně (Corinne Masiero) do jihofrancouzského města Antibes. Tam najednou život vypadá snadnější a zalitý sluncem. Ali, muž impozantní velikosti a síly, dostane práci jako vyhazovač v nočním klubu a Sam začne chodit do školy. V klubu se Ali seznámí s rezervovanou Stephanie (Marion Cotillard), která ve vodním parku vystupuje s kosatkami. Ani Stephanie, ani Ali zatím netuší, že každému z nich se vlastní svět již brzy zhroutí a jediné, co je může zachránit, je vzájemná blízkost. (De rouille et d’os, Francie, Belgie, 2012)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).