Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Mezi přáteli, Příběh kmotra a Pravá a levá ruka ďábla

25. 7. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: archiv
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova Cinema, 20:00 – komedie Máslo – Příběh Laury Picklerové, která je tradiční výherkyní soutěže v uměleckém vyřezávání másla. Rozhodne se, že se letošního ročníku nezúčastní, ale nedokáže si představit, že by její rodina neměla titul, a začne trénovat. Její největší rivalkou se stává mladá afro-americká adoptovaná dívka, která je pro tuto disciplínu velice talentovaná. Konkurence je opravdu veliká a Laura se rozhodne pro poněkud drastickou metodu – přemluví svou bývalou lásku k nekalým praktikám. (Butter, USA, 2011)

  • Prima Max, 20:15 – komedie Mezi přáteli – Richard, Gilles a Philippe se přátelí už téměř padesát let. Jednou v létě se vydávají i s manželkami na nádherné plachetnici na cestu na Korsiku. Ovšem soužití na palubě lodi není jednoduché. Tím spíš, že každý z párů má své problémy a počasí jim chystá různá překvapení. Uprostřed smíchu a svěřování vyplavou na povrch také smutky a žárlivost. (Entre amis, Francie, 2015)

  • Nova, 20:20 – krimi drama Příběh kmotra – Pokud vám reformy posledních dvaceti let připadaly pomalé, pak vězte, že tu byla skupina lidí, která považovala tempo těchto let za překotné. Jediné, čeho tito lidé v začátku opravdu litovali, bylo, že nejvyšší nominální hodnota bankovek byla 500 korun a že tedy balíky, se kterými zacházeli, byly velmi neskladné. Film je inspirován bestsellerem Jaroslava Kmenty „Kmotr Mrázek“ a popisuje vzestup a pád člověka, který se od kšeftu s digitálními hodinkami posunul až na pozici šedé eminence české politiky. (The Story of a God-Father, Česko, 2013)

Tipy C

  • Barrandov TV, 21:40 – western Pravá a levá ruka ďábla – Joe Trinity, jehož přezdívají pro umění zacházet s revolverem Pravá ruka ďábla, přichází do městečka, kde je jeho bratr Bambino, Levá ruka ďábla, šerifem. Pravda, šerifem falešným, protože toho pravého postřelil, a tak ho zastupuje, než přijdou jeho komplici, aby připravili loupež. Místo toho se však bratři musí postavit na stranu zákona a chránit osadníky před nenasytným vlastníkem půdy. (Lo chiamavano Trinita, Itálie, 1970; režie: Enzo Barboni; hrají: Terence Hill, Bud Spencer)

  • ČT 2, 22:00 – krimi Nebuďte policajta – Obzvláště krutým způsobem jsou doslova popravováni nejrůznější zločinci, na které nedosáhla ruka spravedlnosti. Drogoví dealeři, gangsteři i extrémní levičák. Vyšetřováním je pověřen inspektor, který brzy pochopí, že tajná organizace, která bere právo do vlastních rukou, je přímo spjata s policií. Je to však mnohem horší… (Ne réveillez pas un flic qui dort, Francie, 1988; režie: José Pinheiro; scénář: Alain Delon, José Pinheiro; hrají: Alain Delon, Michel Serrault)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).