Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Hořkost, José Cura a FOK nebo Říjnové nebe

29. 5. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova Cinema, 20:00 – drama Říjnové nebe – Středoškolák Homer Hickam žije v hornickém městečku ve východní Virginii, kde jedinou možností obživy je práce na šachtě. Homer má velkou fantazii a touží objevovat vzdálené světy. Jednoho dne zahlédne na obloze přelétat první sovětskou družici Sputnik. Začne se zajímat o rakety, a dokonce se díky tomu spřátelí s opovrhovaným šprtem Quentinem. Spolu se dvěma dalšími kamarády pak začnou amatérsky konstruovat malé rakety. (October Sky, USA, 1999)

  • ČT art, 20:20 – José Cura a FOK – Slavný argentinský pěvec, tentokrát jako skvělý dirigent, představuje tvorbu latinskoamerických skladatelů společně se Symfonickým orchestrem hl. m. Prahy FOK ve Smetanově síni Obecního domu v Praze.

  • JOJ Family, 20:20 – sportovní drama Dostih – V hlavním dostihu nedělního odpoledne zvítězí v Chuchli kůň Titan s jezdcem Pečenkou, žokej Sochor je jako obyčejně poslední. Trenér mu druhý den vyčítá, že ze staré slávy žít nemůže. Sochor je přesvědčený, že k tomu, aby byl znovu v čele, mu schází dobrý kůň. Těch je ale málo. V dalším nedělním dostihu je opět favoritem Titan Pečenkou, ale oba se při pádu zraní… (Československo, 1981)

BRAND24

  • ČT2, 21:50 – komediální drama Hořkost – Meryl Streepová a Jack Nicholson sehráli v tomto odlehčeném pohledu na jednu novodobou krachující romanci úžasný herecký duet. Rachel píše v New Yorku o kulinářském umění a Mark je zase známý fejetonista z Washingtonu. Oba se potkají na svatbě společného známého a Rachel se do Marka i přes jeho výhrady k manželství bláznivě zamiluje. Pořídí si dům i dceru a doufá, že spolu budou žít šťastně až navěky… (Heartburn, USA, 1986)

  • Nova Cinema, 22:15 – thriller Schůzka s cizincem – Brilantní soudní psycholožka Sarah pracuje na posudku masového vraha, který se chce vyhnout soudu. Časté rozhovory s vražedným psychopatem mladou ženu vyčerpávají fyzicky i psychicky. Když se jí v supermarketu začne dvořit pohledný Hispánec Tony Ramirez, je Sarah polichocena a postupně jeho svodům podlehne. Série podivných událostí ji však čím dál tím víc vyvádí z míry. Někdo zanechá uvadlé květiny na prahu jejího bytu, její kočka je brutálně zabita. Sarah je vyděšena k smrti a marně přemýšlí, kdo ji tak rafinovaně ohrožuje. (Never Talk to Strangers, USA, Kanada, Německo, 1995)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).