Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Fenomén, Dva v tom nebo Ceny Anděl 2016

22. 5. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: archiv
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova Cinema, 20:00 – sci-fi Fenomén – Až do svých sedmatřicátých narozenin byl George docela obyčejným automechanikem v malém kalifornském městečku Harmon. Ovšem chvíle, kdy si odskočil z oslavy ven před hospodu, aby se nadýchal čerstvého vzduchu, změnila jeho život. Na jasné noční obloze se mezi miliony hvězd objevil zářící bod a blížil se přímo k Georgeovi. Oslepující záře ho na okamžik připravila o vědomí. Když se pak vrátil mezi své přátele, byl jiným člověkem. Dal dvěma tahy mat místnímu lékaři – přeborníkovi v šachu a odešel domů, kde se během noci ze slovníku naučil španělsky. Všechno se najednou zdá být snadné…(Phenomenon, USA, 1996)

  • Prima Max, 20:15 – romantická komedie Dva v tom – Má krásnou přítelkyni, úspěšnou lékařskou praxi i krásné Porsche. Vše jde skvěle do okamžiku, kdy mu přítelkyně sdělí, že je v tom. Sam je zděšen a málem ztratí všechno krásné, co v životě měl. Když navíc při porodu asistuje ruský gynekolog, není daleko od sesypání. Devět měsíců rozhodně není moc času na to, aby muž konečně dospěl. (Nine Months, USA, 1995)

  • ČT art, 20:20 – balet Malá mořská víla – Vynikající inscenace jednoho z největších současných světových choreografů Johna Neumeiera byla vytvořena speciálně pro taneční divadlo San Francisco Ballet. Premiéra tohoto dojemného příběhu oběti a neopětované lásky byla přijata opravdu triumfálně a svou podstatnou roli, vedle skvělých tanečních výkonů, sehrála i podmanivá hudba Lery Auerbachové, působivá realizace scény i kostýmních návrhů a důmyslná práce se světlem.

BRAND24

  • JOJ Family, 20:20 – krimi Zlaté rybky – Policie přijíždí do bytu manželů Nejtkových, kde najdou mrtvou ženu a jejího zraněného manžela v bezvědomí. Vyšetřování se ujímá kapitán Hora, který s kolegy začíná zajišťovat stopy, které by pomohly případ objasnit. Zajímavá je pro něj například skutečnost, že vrah, který zabil ženu úderem do hlavy a rozbil přitom velké akvárium, pečlivě posbíral zlaté rybičky a umístil je do malého akvária… (Československo, 1977).

  • ČT2, 21:00 – Ceny Anděl 2016 – Přímý přenos z 26. výročních hudebních cen Akademie populární hudby. Udílení ikonických sošek Jaroslava Róny bude v mnohém jiné než předešlé ročníky. S ohledem na organizační problémy se letos Česká národní skupina Mezinárodní federace hudebního průmyslu, z.s., (ČNS IFPI) rozhodla Anděly předávat sama v komornějším formátu v pražském Lucerna Music Baru.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).