Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: Ve službách krále, Křížový výslech nebo 101 dalmatinů

24. 3. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova Cinema, 20:00 – rodinný film 101 dalmatinů – Roger navrhuje počítačové hry. Anita navrhuje luxusní módu v salónu démonické Cruelly De Vil. Bez přičinění svých psů by se ti dva v obrovském Londýně nikdy neseznámili. Naštěstí se Rogerův dalmatin Pongo na první pohled zamiloval do Anitiny dalmatinky Perdy a zalíbení v sobě našli nejenom dalmatinové… (101 Dalmatians, USA, 1996)

  • Prima Max, 20:15 – dobrodružný film Ve službách krále – Město Dijon bujaře slaví nástup Karla Smělého, čtvrtého vévody burgundského. Karel pořádá velkolepé oslavy, jimiž chce oslnit nejurozenější šlechtice, které sem pozval, včetně francouzského krále, svého bratrance Ludvíka XI. Oslavy končí velkým turnajem a mladý vévoda doufá, že jeho barvy s převahou zvítězí. (Le Miracle des loups, Francie, Itálie, 1961)

  • Joj Family, 20:20 – drama Carl a Bertha – Geniální vynálezce Carl Benz a jeho tvrdohlavá žena Bertha koncem minulého století společně uskutečnili svůj sen. Existuje dodnes a říká se mu Mercedes-Benz… (Carl und Bertha, Německo, 2011)

UX DAy - tip 2

  • ČT2, 21:55 – krimi drama Křížový výslech – Kapitán Finlay z policejního oddělení vražd ve Washingtonu vyšetřuje vraždu Josepha Samuelse, jehož tělo bylo objeveno ráno v hotelovém pokoji. Nalezené stopy vedou mezi skupinu demobilizovaných vojáků Leroye, Montgomeryho, Floyda a Mitchella, s nimiž se nejspíše naposledy večer setkal. Největší podezření padá na nenápadného Mitchella. Kapitán Finlay však musí najít motiv vraždy… (Crossfire, USA, 1947)

  • Prima Max, 22:25 – sci-fi Vetřelec: Vzkříšení – Ellen Riplyová je už 200 let po smrti, ale vědci ve službách vojenské organizace se rozhodli, že ji ze starých krevních vzorků znovu sestaví. Biologický materiál však není úplně čistý, a tak je výsledkem klonování žena, která má sice lidskou podobu, ale náturu Vetřelců. Černé nehty na rukou, červenou kyselinu místo krve, nadpozemskou sílu a šestý smysl, díky kterému ví, kde se nacházejí příslušníci jejího druhu. (Alien: Resurrection, USA, 1997)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).