Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: Princezna se zlatou hvězdou, Svatojánský věneček nebo Paul McCartney: Kisses On The Bottom

23. 6. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Česká televize
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • ČT1, 20:00 – pohádka Svatojánský věneček – Sňatek princezny má zachránit království zchudlé kvůli bláznivým nápadům svého panovníka. A nápadníků má hned několik. Básník, ze kterého by i Puškin bledl závistí, dvouhlavý baron, vojevůdce a hudební skladatel v jednom, tajemný vládnoucí kouzlem své matky a podivínský vynálezce sir. Může být kluk toužící po tom stát se plavcem na divoké vodě jejich důstojným soupeřem? (Česko, 2015)

  • Prima Max, 20:15 – western Hodný, zlý a ošklivý – Tři pistolníci a nepřátelé na život a na smrt. Každý ale zná část tajemství, bez něhož ti ostatní nikdy nenajdou ukrytý zlatý poklad. (Il buono, il brutto, il cattivo, Itálie, Španělsko, Západní Německo, USA, 1966)

  • ČT art, 20:20 – hudební dokument Paul McCartney: Kisses On The Bottom – Záznam ze zákulisí nahrávky, kterou si Paul McCartney podle vlastních slov nadělil ke svým sedmdesátinám. Natočeno v legendárních Capitol Studios v New Yorku, Los Angeles a Londýně; produkci dělal cenami Grammy ověnčený Tommy LiPuma. (2012)

BRAND24

  • Nova, 20:20 – pohádka Princezna se zlatou hvězdou – Česká klasika o krásné princezně, jejíž čelo zdobí zlatá hvězda, jejím příliš hodném a povolném otci a zlém králi Kazisvětovi. (Československo, 1959)

  • Nova Cinema, 21:50 – thriller Kandidát – Do volby hlavy státu zbývají dva měsíce. Vlivný majitel reklamní agentury Adam Lambert přijímá lukrativní zakázku. Má realizovat prezidentskou kampaň pro zvláštního kandidáta – nevýrazného, maloměstského podnikatele. Cílem je pouze rozvířit politické vody a ubrat pár hlasů protistraně. Lambert je zvyklý bez skrupulí každým manipulovat a vždy dosáhnout svého. Jenže na večírku v klubu se nechá vyprovokovat a uzavře sázku se svým rivalem… (Česko, Slovensko, 2013)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).