Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: Nejkrásnější hádanka, Láska na vlásku a Misery nechce zemřít

9. 12. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • ČT1, 20:05 – pohádka Láska na vlásku – Na královském hradě se princ Matěj cítí jako vězeň. Otec ho přinutil zasnoubit se s princeznou Beatrix, kterou nemiluje. Využije tak náhodné střetnutí s tulákem, který je jeho dvojníkem, a vymění si s ním šaty. Ráno ale Matěje neprávem obviní z krádeže a uvězní… (Slovensko, 2014)

  • Prima Max, 20:15 – válečný film Kellyho hrdinové – Kelly se dozví o úžasném bohatství ve zlatých prutech, které si Němci ukryli v malé francouzské bance hluboko na nepřátelském území. Seržantu Crapgameovi je hned jasné, jak báječný nápad Kelly má, a naverbuje tu nejbláznivější četu tankistů, jaká je k mání. Když bojová jednotka přijme ještě drsňáka Velkého Joea, může celá akce začít. (Kelly’s Heroes, USA, Jugoslávie, 1970)

  • Nova, 20:20 – pohádka Nejkrásnější hádanka – Matěj pracuje u sedláka a miluje jeho dceru Majdalenku. Lakomý boháč však jejich lásce nepřeje – představuje si pro dceru bohatšího ženicha. Jednou zachrání Matěj bílou holubičku a ta jemu i Majdalence za odměnu daruje kouzelnou jahodu, díky níž oba rozumějí řeči ptáků. A dobře slyší, jak kohout předpoví, že jednou bude sedlák vítat Matěje jako Majdalenčina ženicha. (Česko, 2008)

UX DAy - tip 2

  • Prima, 21:40 – romantická komedie 27 šatů – Hlavní postavou je idealistická, romantická a nesobecká Jane (K. Heigl), věčně obětavá společnice svých kamarádek-nevěst, jejíž vlastní štěstí je ovšem v nedohlednu. I když – zamilovaná vlastně je. Jenže do svého šéfa, který se do vztahu dvakrát nežene a do svatby už vůbec ne. Tedy jen s Jane… (27 Dresses, USA, 2008)

  • Nova Cinema, 22:15 – thriller Misery nechce zemřít – Paul Sheldon (James Caan) je úspěšným spisovatelem, který se proslavil především řadou románů s totožnou hlavní postavou – Misery. V zimě si opět vyjede do hor, aby začal psát další knihu, a její dokončení zapije alkoholem. V bouři skončí s ošklivými zraněními a v bezvědomí v havarovaném autě kdesi uprostřed nehostinné krajiny. Má štěstí, zachrání ho ta na první pohled nejvhodnější osoba – jeho „fanynka číslo jedna“, jak sama říká… (Misery, USA, 1990) 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).