Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: Kam orli nelétají, Doktor Hollywood a Hluboký spánek

20. 1. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova Cinema, 20:00 – romantická komedie Doktor Hollywood – Hlavním hrdinou pohodového a úsměvného příběhu je mladý ambiciózní lékař Benjamin Stone (Michael J. Fox), který by rád zkusil štěstí na vyhlášené hollywoodské klinice plastické chirurgie vedené doktorem Halberstromem. Cestou však zabloudí a kvůli krávě na silnici havaruje. Poškodí přitom svůj vůz a co je horší, zbourá vlastnoručně dokončený plot soudce Evanse, který ho za to odsoudí ke dvaatřiceti hodinám lékařské služby v místním středisku. Zcela proti své vůli tak skončí v malém městečku Grady. (Doc Hollywood, USA, 1991)

  • Prima Max, 20:15 – válečný film Kam orli nelétají – R. Burton a C. Eastwood musí osvobodit generála, který je uvězněn na nejnebezpečnějším místě Říše – v „Orlím hnízdě“, zámku Schloss Adler. Akce prokládaná špionážními prvky v téměř nesplnitelném úkolu spojeneckého komanda v jednom z nejslavnějších válečných filmů. (Where Eagles Dare, Velká Británie, USA, 1968)

  • Nova, 20:20 – fantasy Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň – 2. světová válka a čtyři londýnské děti jsou poslány na venkov, aby unikly před jejími hrůzami. V domě najdou kouzelný šatník, který vede do mystické krajiny Narnie, kde vládne zlá čarodějnice. Musí se spojit se lvem Aslanem, králem Narnie, aby se pokusili vrátit do země jaro. (The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe, USA, Velká Británie, 2005)

BRAND24

  • Prima, 21:35 – akční drama Mezi vlky – V mrazivých horách Aljašky se odehrává dechberoucí drama o přežití člověka v nelítostné a drsné přírodě. Film Mezi vlky představuje poutavé dobrodružství skupiny mužů, kteří se v boji o život musí postavit krutému mrazu a krvelačným lesním bestiím. S přibývajícím časem a vyčerpáním se jejich šance na přežití stále více vzdaluje. (The Grey, USA, Kanada, 2011)

  • ČT2, 21:45 – krimi thriller Hluboký spánek – Soukromý detektiv z Los Angeles, Philip Marlowe, se ujímá případu vydírání a sleduje stopu, která ho zavádí mezi vrahy, lumpy z nočních klubů, autory pornografie, zkažené zbohatlíky a další. Ale Chandlerův legendární hrdina vše vyřeší v naprosto nesentimentálním a drsném stylu – a styl je to, o čem film Hluboký spánek je. Režisér Howard Hawks přináší na plátno elegantní setkání jednotlivých postav (zejména to Humphreyho BogartaLauren Bacallovou), rázné tempo a fantastickou atmosféru. (The Big Sleep, USA, 1946)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).