Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: Johančino tajemství, Velká vánoční jízda a Jeremiah Johnson

2. 12. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova Cinema, 20:00 – rodinný příběh Velká vánoční jízda – Počítačově animovaný 3D snímek konečně nabízí odpověď na otázku, která nedá spát řadě dětí: Jak jen to Santa dělá, že dokáže během jedné noci nadělit všechny dárky? Odpovědí na ni je existence Santovy provozní základny ukryté pod Severním pólem, která je plná veselí a té nejmodernější techniky. (Arthur Christmas, Velká Británie, USA, 2011)

  • ČT1, 20:05 – pohádka Johančino tajemství – Výpravný příběh o tom, co všechno se může stát, když nedostanete od sudiček do kolébky ani kapičku štěstí. Tři sudičky spěchají k novorozeněti, ale jedna z nich to nestihne. Byla to Tea (Emília Vášáryová), která měla dát do vínku Johance štěstí a lásku. Královna sudiček ji za to vyžene, aby svou chybu napravila. Než se ale k Johance dostane, je z rozkošného miminka hezké a pracovité děvče. (Johankino tajomstvo, Slovensko, Česko, 2015)

  • Prima Max, 20:15 – western Jeremiah Johnson – Samotář Jeremiah Johnson opouští civilizaci a jeho jediným přáním je žít naprosto nezávisle. Proto se vydává do divočiny, o jejíž čistotě nikdy nepochyboval. Nezkušený nováček však musí nalézt vztah k přírodě, k Indiánům i k sobě samému a první zima v opuštěných, krásných, ale i drsných Skalistých horách ho málem zabije. (USA, 1972) 

BRAND24

  • ČT art, 20:20 – koncert Guns N’ Roses Live in London 2012 (2/2) – Co všechno už má tato rocková legenda za sebou? Bezmála třicet let existence, spoustu hitů, ještě více průšvihů, vynášení do nebes, totální úpadek a také uvedení do rockenrolové síně slávy. 

  • ČT2, 22:15 – komedie Svatý rok – Dva vězni se rozhodnou utéct z vězení. Využijí katolických oslav „svatého roku“ a chtějí se převlečeni za pátery při útěku vmísit mezi poutníky směřující do Říma. Pečlivě připravený plán se hroutí ve chvíli, kdy jejich letadlo unesou teroristé a požadují místo do Říma letět do Tangeru. Snímek se stal posledním v bohaté filmografii francouzské herecké ikony – Jeana Gabina. (L’ Année Sainte, Francie, Itálie, 1976)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).