Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: Dobrý voják Švejk, Kouzla králů nebo S čerty nejsou žerty

14. 4. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova, 10:45 – dobrodružný film Inkoustové srdce – Když Mo Folchart čte příběh, postavy přímo vystupují ze stránek. Doslova! Mo musí využít svých zvláštních schopností, aby vetřelce nějak vrátil zpátky do jejich světa a zachránil ten náš. (Inkheart, USA, Velká Británie, Německo, 2008)

  • Prima, 13:30 – komedie Dobrý voják Švejk – V roce 1957 natočil dvoudílnou a dodnes neznámější adaptaci režisér Karel Steklý. V její první části (Dobrý voják Švejk) se můžete setkat s Josefem Švejkem, pražským obchodníkem se psy, a sledovat jeho osudy už od chvíle, kdy je po sarajevském atentátu zatčen, vyšetřován a po čase přes diagnózu notorického blba povolán do armády. (Československo, 1956)

  • ČT 1, 20:00 – pohádka Kouzla králů – Na zámku Žleby a na hradě Kost rozehrál Zdeněk Zelenka svůj pohádkový příběh o dvou královstvích. V tom prvním vládne zlý král, který svými dobyvačnými válkami sužuje celou zemi. Druhé království je ukryto za velikým jezerem, panuje tu hodný král a lidé se tu mají jako v pohádce. Jeho nedotknutelnost prý zaručuje kouzlo skryté ve vzácném šperku. A právě o něj začne usilovat Královna ohně, která touží zvítězit ve věčném sporu se svou sestrou Královnou vod. (Česko, 2008)

BRAND24

  • Nova Cinema, 20:00 – akční fantasy Spider-Man – Petr Parker (Tobey Maguire) je dobrý a inteligentní, i když nenápadný kluk. Při školní exkurzi ho kousne geneticky upravený pavouk a Petr se najednou začne měnit… (USA, 2002)

  • Nova, 20:20 – pohádka S čerty nejsou žerty – Chamtivá macecha připraví svého nevlastního syna o všechno, včetně dědictví po jeho otci. Mezitím se Petr seznámí s dcerami místního knížete a zaujme ho vyzývavá Angelína. Petr však pro ni nic neznamená. To její sestra Adélka, hodná a skromná, se do něj hned zamiluje. (Československo, 1984)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).