Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: V pravé poledne, Na pytlácké stezce nebo Zachraňte vojína Ryana

26. 3. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • ČT1, 15:55 – dobrodružný film Osada Havranů – Režisér Jan Schmidt vytvořil v 70. letech podle knih Eduarda Štorcha odehrávajících se v pravěku volnou trilogii pro mládež postavenou na příbězích dvou přátel – odvážného mladíka Havranpírka a zkušeného lovce Sokola. První částí je Osada Havranů, prostřední Na veliké řece a závěrečná se jmenuje Volání rodu. (Československo, 1977)

  • Nova, 17:45 – rodinný film Na pytlácké stezce – Malý Vašek nechce jet s rodiči k moři do Bulharska, a proto si vymyslí plán: před odjezdem uteče a sám se tajně vypraví za dědečkem, hajným na Šumavě. Z toho je samozřejmě velký průšvih, ale nakonec má vyhráno. Druhá část volné trilogie Pod Jezevčí skálou a Za trnkovým keřem. (Československo, 1979)

  • ČT2, 20:00 – western V pravé poledne – Will Kane se právě oženil a chystá se opustit městečko, kde dosud vykonával funkci šerifa, když se k němu donese zneklidňující zpráva – na zastávce čekají tři nechvalně známí muži. Poledním vlakem má totiž do města přijet vrah, kterého Will kdysi pomohl dostat do vězení, aby se jemu i městečku pomstil. Will se snaží sehnat muže, kteří by se spolu s ním zabijákům postavili, ale pomoci mu nechce nikdo. V pravé poledne tak proti nim stojí sám. (High Noon, USA, 1952)

BRAND24

  • Nova Cinema, 20:00 – válečný film Zachraňte vojína Ryana – Ani sebelepší výcvik nemohl spojenecké vojáky připravit na to, co je čekalo po vylodění v Normandii. Přestože byli naplněni odhodláním a vírou ve vítězství, jen málokdo z nich bitvu o tento malý kus francouzského pobřeží přežil. Z pohledu kapitána Johna Millera je zřejmé, že si uvědomuje nebezpečí, které na jeho jednotku čeká. Netuší však, že to není zdaleka ten nejtěžší úkol, který bude muset se svými vojáky splnit. (Saving Private Ryan, USA, 1998)

  • Prima Cool, 20:00 – akční fantasy Godzilla – Jaderné zkoušky v Tichomoří přinesly své ovoce. Godzilla, zmutované monstrum gigantických rozměrů, se vynořila z hlubin oceánu, aby změnila New York a další světová velkoměsta v hromady sutin. Armáda Spojených států je bezmocná a záchrana lidstva nakonec spočine na bedrech mladého vědce Nicka Tatopoulose (Matthew Broderick), který před vznikem podobného příšery dávno varoval, a charismatického vyšetřovatele jménem Philippe Roaché (Jean Reno). (USA, Japonsko, 1998)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).