Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: Na samotě u lesa, Noc na Karlštejně a Kawasakiho růže

29. 3. 2015
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT 1, 20:00 – česká komedie Na samotě u lesa – Pražští manželé Oldřich a Věra Lavičkovi se svými dětmi Petříkem a Zuzankou odjíždějí na venkovskou chalupu svého známého, inženýra Radima Zvona. Chtějí si také koupit nějakou venkovskou nemovitost a vyhlédnou si malebnou chaloupku dědy Komárka, který souhlasí, že ji prodá, ale až časem. Zatím pronajme Lavičkovým jednu místnost. Manželé se rozhodnou prožít na chalupě dovolenou. Zatímco Olda považuje pobyt na venkově za zdraví prospěšný, Věra je stále rozčilenější. Vadí jí spousta věcí, a tak stále důrazněji naléhá na manžela, aby s dědou, který jí zcela zjevně překáží, promluvil o prodeji. Děti jsou však ke starému dobrosrdečnému Komárkovi vstřícné a považují jej takřka za svého skutečného dědečka… Český film (1976).
  • Prima, 20:15 – český muzikál Noc na Karlštejně – Jeden z nejznámějších a nejoblíbenějších českých filmových muzikálů je půvabnou hříčkou o císaři Karlu IV. a jeho hradě Karlštejně, na němž podle jeho zákazu nesměly přebývat ženy. Jedné noci se však na Karlštejně objeví nejen Karel IV. a dva nezvaní hosté, cyperský král Petr a bavorský vévoda Štěpán, ale také dvě ženy v mužském přestrojení. Jednou z nich je císařova manželka Eliška Pomořanská, která z lásky a stesku porušila zákaz, aby mohla císaře alespoň zahlédnout, tou druhou je neteř purkrabího Alena, která se vsadila s otcem, že dokáže strávit na hradě noc v mužském přestrojení. Zatímco Alena přivádí k šílenství svého snoubence Peška, moudrý arcibiskup Arnošt z Pardubic pomáhá přestrojené královně proniknout ke králi a také ji chrání před slídivými pohledy cyperského krále a bavorského vévody, kteří nevěří, že by na hradě opravdu nebyla žádná „ženská“. Český film (1973).
  • Prima love, 20:15 – katastrofický film Titanic – Byl obrovský a luxusní. Lidé o něm ve své pýše říkali, že je nepotopitelný. Když vyplouval Titanic na svou první plavbu, byli na jeho palubě také chudý Jack a bohatá Rose. On vyhrál lístek v pokeru, ona měla pronajato jedno z nejluxusnějších apartmá. Prožili spolu nejkrásnější chvíle života a slíbili si, že už se nikdy nerozejdou – až do oné osudné noci, kdy pýcha lidstva narazila v Severním moři do ledovce, který Titanic neúprosně poslal ke dnu. Krásná romance se změnila ve zběsilý a tragický boj o záchranu. Kolik jim zbývá? Hodina, možná dvě… Americký film (1997).
  • ČT 2, 22:10 – české drama Kawasakiho růže – Psychiatr Pavel Josek se těší uznání nejen ve své profesi, ale i v širší společnosti. Je totiž bývalým disidentem, signatářem Charty 77, který po boku své ženy snášel šikanování ze strany komunistické Státní bezpečnosti. Nyní se chystá převzít Cenu paměti národa a poskytuje rozhovory do dokumentárního filmu. Jeho zeť Luděk, jenž na dokumentu pracuje jako zvukař, se v rodině cítí jako méněcenný. Proto jej nenechá chladným Joskova složka z estébáckého archivu, kterou jeho kolegové získají. Vyplývá z ní, že Josek počátkem sedmdesátých let naopak s StB spolupracoval. Český film (2009).
  • TV Barrandov, 23:45 – drama Imigranti – Každý den zaplavuje Los Angeles vlna dalších a dalších přistěhovalců, kteří tam přicházejí hledat americký sen. A každý den se cena za tento sen zvyšuje. Zoufalství nových přistěhovalců je pro imigrační úředníky často silná káva. Mohou se však slitovat a zachovat se pro jednou lidsky? Americký film (2009).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).