Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: Monstrum, Zabil jsem Einsteina, pánové… nebo Vratné lahve

28. 5. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova, 14:15 – komedie Krotitelé duchů 2 – Dřívější události jsou dávno zapomenuté a Ghostbusters jsou dobří už snad jen na strašení předškolních dětí. Nikdo je nepotřebuje, a tak už je nikdo ani nebere vážně. To všechno ale jen do chvíle, než se ve městě objeví „sliz, který se živí špatnou náladou“. Jen naši odborníci na lapání duchů a věcí nadpřirozených se mu dokáží postavit… (Ghostbusters 2, USA, 1989)

  • ČT1, 16:50 – sci-fi komedie Zabil jsem Einsteina, pánové… – Děj se odehrává střídavě v Americe někdy na přelomu druhého a třetího tisíciletí a v Praze roku 1911. Je založen na myšlence, zda a do jaké míry by předčasná smrt zakladatele moderní fyziky Alberta Einsteina ovlivnila vývoj života na naší planetě. (Československo, 1969)

  • ČT2, 20:00 – western Plíživý měsíc – Snímek natočený podle stejnojmenného románu Theodora V. OlsenaGregory Peckem, který v něm ztělesnil stárnoucího armádního zvěda, který se ujme ženy zachráněné z indiánského zajetí. Problém je v tom, že žena není sama, ale má u sebe desetiletého syna, jehož apačský otec je ochoten jít doslova přes mrtvoly. (The Stalking Moon, USA, 1968)

  • ČT1, 20:15 – drama Monstrum – Osudy sochaře Otakara Švece, jeho ženy (Zuzana Stivínová) a jeho žáka (Martin Kraus). Sochař není ve filmu vyobrazen jako komunista, ale jako člověk, který se snažil normálně žít, zachovat si důstojnost, profesionalitu, lásku své ženy a důvěru kolegů. Šílená doba ale nakonec přivedla život umělce, který naprosto nečekaně vyhrál soutěž na Stalinův pomník, k tragickému konci. (Česko, 2017)

Recenze Monstrum (Zdeněk Strnad)

BRAND24

  • Nova, 20:20 – komedie Vratné lahve – Hrdinou příběhu je učitel v důchodu, který přijme brigádnické místo ve výkupu lahví v jednom pražském supermarketu. (Česko, 2006)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).