Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: Jizerská 50, Disturbia nebo Přelet nad kukaččím hnízdem

19. 2. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • ČT sport, 8:30 – klasické lyžování: ČEZ Jizerská 50 – Přímý přenos z průběhu největšího domácího dálkového běhu na lyžích, který je součástí světové série Ski Classics.

  • Nova Cinema, 18:15 – animák Život brouka – Oscarový režisér John Lasseter se po úspěchu Toy Story pustil do dalšího celovečerního filmu. Odehrává v miniaturním světě pracovitých a veselých mravenců, kteří jsou každý rok sužováni nájezdem žravých kobylek. Hlavním hrdinou příběhu je Flik, šikovný mladík a zneuznaný vynálezce, jehož dobré nápady a záměry se s osudovou neodvratností vždy zvrhávají v katastrofu. (A Bug’s Life, USA, 1998)

  • ČT2, 20:00 – western Střelec – Stárnoucí pistolník John Bernard Books přijíždí do malého města, aby se ukryl před zvědavci a vybojoval nejtěžší zápas, souboj se zákeřnou chorobou. Bohužel, jeho po léta „pěstovaná“ sláva nikdy nepřekonaného střelce ho neúprosně pronásleduje… (The Shootist, USA, 1976)

BRAND24

  • Nova Cinema, 20:00 – mysteriózní thriller Disturbia – Teenager Kale (Shia LaBeouf) má zásadní problém. Dosud se nevyrovnal se smrtí otce, který mu při autonehodě zemřel před očima, a v důsledku toho fyzicky napadl učitele španělštiny. Pro aktivního kluka jsou tři měsíce úředně nařízeného domácího vězení neskutečným utrpením. Uniknout nemůže, kontrolní zařízení, které nosí ve dne v noci kousek nad kotníkem, ho hlídá až příliš dokonale. Pravidla jsou jasná – pokud se vzdálí od rodného domu, čeká ho polepšovna. Jenže pak… (USA, 2007)

  • ČT2, 21:45 – drama Přelet nad kukaččím hnízdem – Když svobodomyslný malý podvodníček Randle P. McMurphy (Jack Nicholson) přichází do státní psychiatrické nemocnice, jeho nakažlivý odpor otřese rutinou celého zařízení. On je jednou stranou nastávající války. Uhlazená, chladně monstrózní sestra Ratchedová (Louise Fletcher) druhou. V sázce je osud všech pacientů na oddělení. (One Flew over the Cuckoo’s Nest, USA, 1975)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).