Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: Barbar Conan, Rozpuštěný a vypuštěný a Carlos

23. 8. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Prima Cool, 20:00 – akční fantasy Barbar Conan – Conanův příběh se odehrává v mýtické době, plné nadpřirozených sil a nebezpečí. Když je Conan ještě malý chlapec, je vesnice, ve které žije, přepadena válečníky vedenými Thulsou Soudcem a všichni mimo dětí jsou povražděni. Děti jsou odvedeny a připoutány k obrovskému žentouru. Po patnácti letech utrpení zůstal naživu jen Conan a jeho srdce je plné nenávisti. Jednoho dne je prodán na gladiátorské zápasy a díky své stoupající hvězdě je vzděláván a do umění boje zasvěcován nejlepšími zápasníky a válečníky své doby. Po nějaké době je z otroctví propuštěn a na své pouti pustinou nalezne starobylý meč barbarského krále. Americký film (1982)
  • Prima, 20:15 – komedie Bohové musí být šílení II – Právnička Ann přijíždí do Afriky na konferenci. Nechá se zlákat na krátký výlet letadlem, který se však stane začátkem velkého dobrodružství. Stejně jako předchozí část, i tentokrát se film odvíjí jako „pletýnka“ několika vzájemně se proplétajících osudů. Přesněji osudů pěti. Je tu opět křovácký lovec XiXao, který se vydal s dětmi, Xisou a jejím mladším bratrem Xirem, na lov. Je tu americká právnička Ann Taylorová a zoolog Stephen Marshall. Jihoafricko-botswansko-americký film (1989)
  • Prima love, 20:15 – komedie Ptačí klec – Pár gayů musí před přísným senátorem sehrát roli vzorných rodičů. V sázce je štěstí Robinova syna a Geneovy dcery. Americký film (1996)
  • ČT 1, 21:20 – česká komedie Rozpuštěný a vypuštěný – Policejní inspektor Trachta je známý nezvyklými vyšetřovacími metodami. Se svým mladým praktikantem Hlaváčkem se chystá rozlousknout záhadu zmizelého továrníka Bierhanzla. Avšak jeho nadřízený svěří případ čerstvě povýšenému vrchnímu inspektorovi Klečkovi. Ten je hned na začátku vyšetřování v Bierhanzlově vile přepaden. Vyjde najevo, že onoho osudného dne se pan továrník vrátil domů s ovázanou tváří a zamkl se v koupelně. Tam pak byl, jak se policisté záhy přesvědčí, ve vaně rozpuštěný a vypuštěný… Český film (1984)
  • ČT 2, 21:55 – drama Carlos – Carlos vypráví o životních osudech Ilicha Ramíreze Sáncheze, jenž byl po dvacet let nejhledanějším teroristou na světě. Mezi lety 1974, kdy se v Londýně pokusil zavraždit britského podnikatele, a 1994, kdy byl zatčen v Chartúmu, prožil několik životů pod mnoha pseudonymy a prošel si všemi spletitostmi mezinárodní politiky té doby. Kdo byl Carlos, jak se jeho propletené a mísící se identity propojují, kým byl, než se bezhlavě vrhl do svého nekonečného boje? Francouzsko-německý film (2010)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).