Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: Babička, Zrození planety opic nebo Veselé Velikonoce

16. 4. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Joj Family, 13:00 – komedie Mladé víno – Třetí posezení u vína, tentokrát s počítačem. V komediálně laděném příběhu je důležitým aktérem právě počítač, kolem kterého se točí všechny události. Je spolehlivý, výkonný, ale nevyužitý. Jeho další budoucnost je tedy v rukou těch, kteří s ním zatím neumějí zacházet. Opět s hereckým koncertem Vladimíra Menšíka… (Československo, 1986)

  • ČT1, 14:55 – rodinný film Babička (1/2) – Jednu a tutéž událost vidí jinak dítě, jinak člověk dospělý a jinak člověk starý. I Babičku Boženy Němcové jsme četli, čteme a budeme číst stále jinak. Jako děti jsme ji četli bezmála jako pohádku, příběh Kristly z hospody a jejího milého nás zaujal ve dvaceti a mnohem, mnohem později jsme porozuměli nářku Viktorky. (Československo, 1971)

  • Prima Cool, 20:00 – sci-fi Zrození planety opic – Mladý vědec vyvíjí lék proti Alzheimerově nemoci, kterou trpí i jeho otec. Slibný výzkum se ale zadrhává kvůli nežádoucím vedlejším účinkům. Vědec s ním končí, ale jako bonus si tajně odnáší šimpanzí mládě. Následně se u něj začne projevovat vysoká inteligence. (Rise of the Planet of the Apes, USA, 2011)

BRAND24

  • ČT2, 20:00 – komedie Veselé Velikonoce – Nenapravitelný sukničkář Jean-Paul Belmondo má krásný nový úlovek – Sophii Marceau. Má ale také hodně žárlivou manželku… (Joyeuses Pâques, Francie, 1984)

  • ČT1, 20:15 – drama Rodinný film – Jak se vypořádají s nečekanou svobodou dvě dospívající děti, jejichž rodiče se vydali na plavbu jachtou po oceánu? Co udělá odloučení s dosud perfektně fungující rodinou? A co když do tohoto rodinného „testu“ vstoupí další, nečekaně dramatická událost? (Česko, Německo, Slovinsko, Francie, Slovensko, 2015)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).