Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: Avatar, Osmy a Blízká setkání třetího druhu

21. 8. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Jef Kratochvíl
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem. 

  • 11:55, Nova Cinema – rodinný dobrodružný film Opravdoví kamarádi – Muzikant, skladatel a ovdovělý otec, který stále ještě truchlí pro svou ženu, přijíždí se svým dospívajícím synem strávit pár letních prázdninových týdnů do Florida Keys. Jejich sousedkou je mořská bioložka a svobodná matka, která žije poněkud hektickým životem se svými poněkud osobitými dcerami. (Zeus and Roxanne, USA, 1997)

  • ČT1, 14:20 – romantické drama Sissi, mladá císařovna – Romy Schneider v roli princezny Alžběty Bavorské, do které se zamiluje rakouský císař František Josef I. Oba mladí lidé musí překonat nejrůznější překážky, dokud není Alžběta v roce 1854 korunovaná za císařovnu. (Sissi – Die junge Kaiserin, Rakousko / Západní Německo, 1956; hrají: Romy Schneider, Karlheinz Böhm

  • Nova Cinema, 20:00 – sci-fi Blízká setkání třetího druhu – Jeden z nejslavnějších sci-fi filmů všech dob. Steven Spielberg se v něm inspiroval tajemnými, nevysvětlenými jevy UFO a důmyslně rozehrál fantastickou podívanou o setkání s mimozemskou civilizací. (Close Encounters of the Third Kind, USA, 1977; režie: Steven Spielberg; scénář: Steven Spielberg, John Hill

BRAND24

  • ČT1, 20:05 – černá komedie Osmy – Píše se rok 1980. Richard před pár měsíci v opilosti a spíše omylem podepsal Chartu 77 a od té doby se mu problémy a smůla doslova lepí na paty. A dnešek je vrcholem všeho! Odpoledne ho čeká návštěva u zubaře a trhání osmiček… (ČR, 2014; hrají: Ivan Trojan, Zuzana Stivínová)

  • Prima Max, 20:15 – sci-fi Avatar – Nově objevená vzdálená planeta Pandora je mírumilovné místo s obyvatelstvem žijícím v souladu s divukrásnou vegetací planety. Posádka vyslaná ze Země však na své průzkumné misi objeví na Pandoře velmi cenný minerál, který má na Zemi nevyčíslitelnou hodnotu. (USA, Velká Británie, 2009; režie: James Cameron; scénář: James Cameron)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).