Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: Arn, Hodina pušek a Teče tudy řeka

22. 1. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova, 17:00 – romantická komedie Rabín, kněz a krásná blondýna – Dva svobodní, pohlední a úspěšní mladí muži z módní newyorské čtvrti Upper West Side jsou od dětství nejlepšími kamarády. Poklidná idyla vezme za své ve chvíli, kdy se do města vrátí jejich dávná společná kamarádka Anna. A dávné přátelství jde vniveč… (Keeping the Faith, USA, 2000).

  • ČT2, 20:00 – western Hodina pušek – Starý rančer Ike Clanton se se svojí bandou pokouší za každou cenu ovládnout arizonské město Tombstone a jeho okolí. Tento záměr před nikým příliš netají, všechny nepohodlné rychle a neúprosně odstraňuje z cesty. Proti němu stojí uznávaný šerif Wyatt Earp, jenž se marně a téměř osamoceně pokouší zastavit rozpoutané bezpráví a násilí. Spolehnout se přitom příliš nemůže na zbabělé zástupce ve vedení města ani na úplatného soudce. (Hour of the Gun, USA, 1967)

  • Prima Cool, 20:00 – dobrodružný film Arn – Zatím nejdražší švédský koprodukční film se odehrává v době křižáckých válek, kdy výkvět evropského rytířstva – ale i mocichtiví chudí šlechtici – táhnou do Svaté země, kterou chtějí osvobodit od muslimů. Děj je zasazen do poloviny 12. století a hrdinou je Arn, který kvůli nešťastné lásce k Cecilli, která je zavřena do kláštera, táhne jako mladý rytíř – templář na Jeruzalém. Velkolepé exteriéry jsou točené ve Švédsku, Skotsku a Maroku. (Arn: The Knight Templar, Švédsko, Velká Británie, Dánsko, Norsko, Finsko, Německo, Maroko, 2007)

UX DAy - tip 2

  • Prima Max, 20:15 – drama Teče tudy řeka – Presbyteriánský reverend Maclean z Montany učil své syny Normana a Paula vnímat krásu horské přírody, která je obklopovala. Vliv svérázných otcovských výchovných metod poznamenal každého z bratrů jiným způsobem. Oba však měli od dětství společný zájem – rybaření. Když se Norman po letech vrátil ze studií, z jeho mladšího bratra se stal novinář v místním tisku. Rodina ale tuší, že Paul propadl hazardním hrám a že se pohybuje v nebezpečném prostředí. (A River Runs Through It, USA, 1992)

  • Nova Cinema, 22:00 – Mé druhé já – Moderátorka jednoho z newyorských rádií Erica Bain nesmírně miluje svého snoubence a užívá si všeho, co jí život štědře nabízí. Při náhlém brutálním útoku však o snoubence přijde a sama je velmi vážně zraněná. Zdrcená Erica se přes své neštěstí nedokáže přenést, po nocích bloudí temnými ulicemi města a pátrá po mužích, kteří jsou zodpovědní za její neštěstí. Její snaha sjednat spravedlnost na vlastní pěst je však jednoho dne prozrazena a Erica se rázem ocitá v centru pozornosti celého města. (The Brave One, USA, 2007)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).