Hlavní navigace

Televizní tipy na čtvrtek: Hra o jablko, Tequila Sunrise nebo Legendy z Dogtownu

23. 2. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Prima Max, 20:15 – romantická komedie Moje druhá láska – Píše se rok 1994. Před dvěma lety si otec Vady Bultenfussové našel novou manželku. Jedenáctiletá Vada se mezitím změnila v malou dámu, která se musela vyrovnat se ztrátou nejlepšího přítele, s těhotenstvím své nevlastní matky a se spoustou otázek, týkajících se především její skutečné matky, kterou nikdy nepoznala. Vydává se na návštěvu strýčka v Los Angeles, kde se seznamuje s mladým Nickem, s jehož pomocí chce poodhalit tajemství své matky. Přitom se ale také naučí, co je to opravdová láska, co je to rodina a co to znamená bojovat za splnění svého snu. (My Girl 2, USA, 1994)

  • ČT sport, 20:30 – fotbal: AC Sparta Praha – FK Rostov – Přímý přenos odvetného utkání jarní části Evropské ligy UEFA komentují Vlastimil Vlášek a Martin Hyský.

BRAND24

  • Nova Cinema, 21:55 – krimi Tequila Sunrise – Mac McKussic obchoduje s drogami. Rád by s tím skončil, ale nemůže se kšeftu zbavit ani legálními, ani nelegálními prostředky. Mel Gibson, Michelle Pfeifferová, Kurt Russell a Raul Julia jsou hvězdami kontroverzního a velice úspěšného thrilleru Roberta Townea, držitele Oscara za scénář k filmu Čínská čtvrť. (USA, 1988)

  • Prima Max, 22:20 – sportovní drama Legendy z Dogtownu – V 70. letech přivedla skupina mladých surfařů z nehostinné čtvrti Dogtown v kalifornském Venice k životu nový, revoluční styl skateboardingu. Zakladatelé týmu Z-Boys, který se proslavil svým agresivním stylem, zkombinovali dechberoucí surfařské kousky se skateboardingem a stali se doslova přes noc obrovskou senzací a místními legendami. Když se však obyčejná odpolední zábava proměnila ve velký byznys, začala si sláva vybírat svou daň. (The Lords of Dogtown, USA, Německo, 2005)

  • ČT2, 22:30 – komediální drama Hra o jablko – Film Věry Chytilové se pokouší komediální formou zachytit podstatu neustálého sporu mezi mužem a ženou a zároveň najít odpovědi na otázku, do jaké míry je možná hra s lidskými city a kdy a jak přestává být hrou. Hrdiny příběhu jsou porodník dr. John, svobodný muž po třicítce, v soukromém životě značně sobecký, a mladá zdravotní sestra Anna Šímová, která vzdor svému na pohled ztřeštěnému chování má k životu mnohem odpovědnější přístup. John k dívce naváže, jako před tím k tolika jiným, povrchní vztah. Jeho hra na lásku se však tentokrát obrátí proti němu. (Československo, 1976)
Hra o jablko.
Autor: ČT

Hra o jablko.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).