Hlavní navigace

Televizní tipy na čtvrtek: Dvojitý zásah, Hra o jablko nebo Plzeň proti AS Roma

24. 11. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • ČT Art, 20:20 – komedie Rošťák Beaumarchais - Pierre-Augustin Caron de Beaumarchais (1732–1799), autor jedné z nejslavnějších divadelních a později operních postav – Figara. Beaumarchais napsal dokonce tři hry, ve kterých Figaro vystupuje: Lazebník sevillský, Figarova svatba a Provinilá matka. Lze v nich vystopovat řadu autobiografických prvků. Beaumarchais byl ve svém životě hodinářem, hudebníkem, politikem, tajným agentem, nakladatelem, obchodníkem se zbraněmi, ale také revolucionářem ve dvou revolucích (americké a francouzské).

  • ČT Sport, 20:40 – fotbal AS Řím a FC Viktoria Plzeň - přímý přenos utkání základní skupiny Evropské ligy UEFA.

  • Nova Cinema, 22:00 – komedie Manželská klec – píše se rok 1945 a zámožný obchodník Harry Allen se právě rozhodl, že ukončí své dlouholeté manželství a začne nový život s mladou a půvabnou Kay. Ale rozvod ve čtyřicátých letech 20. století? Nemožné! A tak se Chris rozhodne, že svůj manželský trojúhelník vyřeší jinak – aby manželku nezostudil, prokáže jí laskavost a zabije ji.

  • Prima Cool, 22:25 – akční Dvojitý zásah – Chada vychoval Frank, bývalý osobní strážce jeho rodičů, kteří byli před dvaceti lety zabiti. Tenkrát se zachránilo i jeho dvojče Alex, ale nikdo neví, kde žije, a Frank, dnes majitel fitness centra, po něm nechává pátrat. Nyní mu najatý detektiv přináší zprávu o místě Alexova pobytu, a tak s Chadem letí do Hongkongu – o důvodu letu mu ovšem zatím nic neřekne. Až na místě setkání oběma sdělí, že jsou bratři, a vysvětlí jim, kdo zabil jejich rodiče, a tím si přivlastnil i jejich majetek.

BRAND24

  • ČT2, 22:30 – komedie Hra o jablko – režisérka filmu Věra Chytilová se ve filmu Hra o jablko pokouší komediální formou zachytit podstatu neustálého sporu mezi mužem a ženou a zároveň najít odpověď na otázku, do jaké míry je možná hra s lidskými city a kdy a jak přestává být hrou. Hrdiny příběhu jsou porodník MUDr. John, svobodný muž po třicítce, v soukromém životě značně sobecký, a mladá zdravotní sestra Anna, která vzdor svému na pohled ztřeštěnému způsobu chování má k životu mnohem odpovědnější přístup.

  • Nova, 23:10 – akční Nájemní zabijáci – Vincent Brazil a Roland Flint jsou dva nejlepší nájemní zabijáci na světě. Jeden z nich to umí s nožem a je ochoten za dobrou cenu vyřídit jakýkoliv cíl, druhý je zase špičkový odstřelovač. Brazil brzy dostane objednávku zlikvidovat šéfa drogového kartelu Pola Yakura, který byl právě propuštěn z ukrajinského vězení. Není však jediný, kdo ho chce zabít. Druhým mužem je Flint, který má s drogovým bossem nevyřízené účty. Znásilnil jeho ženu a bil ji tak dlouho, až skončila v kómatu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).