Hlavní navigace

Televize v hajzlu. Babiš promuje kadění

5. 7. 2015
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

To, že televize pana Babiše chce ušetřit a natáčí tedy svá “dramata” s jedním hercem v uzavřené prostoře záchodu, to je v Agrofertu asi běžné. Úspory je nutno hledat i v umělecké tvorbě.

Nedávno jsem se nestačil divit tomu, že se 1. místopředseda a ministr vlády, která se dá řídit jako firma, dal vyfotografovat při tom, jak močí u pisoáru, a fotografii umístil na své internetové stránky. Přišlo mi to jako bezúčelné a trapné a hlavně nechutné.

V jednom jsem se mýlil, bezúčelné to rozhodně nebylo. Pan Babiš tak dělal reklamu, jakési promo, své nové televizi Playtvak.cz a novému tvaru, který vymysleli její invenční tvůrci s názvem Muž v hajzlu.

Již před mnoha lety chtěli lidé v televizích šetřit. Tehdy jsem natočil mikrokomedii Liftstory, která se skoro celá odehrává ve výtahu. Později jsem přišel s návrhem dramatu o ženě, která je ve špajzu, zaklapne se jí zámek a ona se tam potom seznámí s myší, která tam žije. Nejdřív se jedna bojí druhé, pak ale k sobě najdou vztah, skamarádí se a ze špajzu nakonec odejdou jako nejlepší přítelkyně, které se budou dál stýkat. Celkem oprávněně mě s tím vyhodili. I když… Existuje velmi pěkný rakouský film Maják (z roku 1972) V. Jasného o přátelství muže s krysou na pustém ostrově.

Muž v hajzlu, na rozdíl od Majáku, nenese žádné pozitivní poselství. Nenese vůbec žádné poselství.

Seriál se odehrává na různých záchodcích, kde hlavní protagonista vykonává velkou potřebu. Tlačí a tlačí. Ale zároveň se zde stává sám sebou a je otevřený. Mluví na plná ústa o tom, jak rád by souložil s kolegyní inženýrkou Lněničkovou, o tom, jak jeho žena má celulitidu, jak on se pokakává po konzumaci mexického jídla, o tom, že bude muset všude děti vozit on, protože žena se nabourala, o tom, jak mu jeho malý syn objevil v počítači porno a jak to teď manželka bude chtít všecko vyzkoušet a on “má po kozách”, o tom, jak přes varování manželky propálil kobereček cigaretou, o tom, že hajzl je, “do prdele”, to nejkrásnější místo na světě, o tom, jak mu manželka “do prdele” zadává pořád nějaké úkoly a on ji večer pomiluje, o tom, jaký je na hajzlu “ty krávo” smrad, tom, jaké auto si vybere, jestli prodá děti na orgány a jestli “jezdí s hlavou v prdeli”, o tom, že pohřeb tchýně je zábava a štěstí, o tom, že zloději se mají “věšet za koule”, o tom, do které nohavice se má strkat penis, o tom, že na ministerstvu zdravotnictví se berou drogy a muž v hajzlu je po nich “vypálenej jak Lidice” (obzvláště hloupá poznámka), o tom, že je čas od času nutné manželce “proniknout do vaginy”, i když jí už není osmnáct, o tom, že všichni jsou “debilové a blbečci a zbytek úplný kokoti”, o nezaregistrovaných fakturách a “tlustém čurákovi”, v dílu Nouzovka herec dokonce masturbuje u Čtyřlístku, v dílu V křečích herec konečně prdí a podle jeho vyjádření pravděpodobně i příšerně páchne, neboť doporučí manželce, aby se na záchod nepřibližovala “aspoň dva dny”.

To, že televize pana Babiše chce ušetřit a natáčí tedy svá “dramata” s jedním hercem v uzavřeném prostoru záchodu, to je v Agrofertu asi běžné. Úspory je nutno hledat i v umělecké tvorbě. Ale je naprosto neuvěřitelné, že pan ministr se zviditelňuje tzv. fekálním humorem. Již zbývá pouze čekat, kdy ve zvuku uslyšíme pleskání dopadajících hovínek na hladinu vody v míse, kdy ta hovínka dokonce uvidíme… hercovo hlasité prdění jsme již slyšeli.

BRAND24

I z tohoto pořadu Babišovy televize je jasně patrné, co si tenhle úspěšný politik a propagátor elektronické evidence tržeb myslí o svých voličích, o Češích obecně, o každém z nás. Dáme se, podle něj, koupit za koblihu, takže se na nás může z vysoka vys… A to nám svým pořadem Muž v hajzlu říká už zcela jednoznačně a bezostyšně. Protože přece tenhle hnus nenatočil a nevysílá nikdo v jeho televizi bez jeho schválení. To by letěl jako kdejaký náměstek, starosta nebo ředitel hotelu…

Bude-li mít Playtvak úspěch, znamená to, že má pan Babiš pravdu a že si skutečně necháme sr.. na hlavu. Bojím se, že to spousta lidí bude brát jako vynikající, tvrdou zábavu a Babišovi podlehne. Uvidíme to podle sledovanosti jeho posr… televize a hlavně podle výsledků příštích voleb.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je televizní scénárista

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).