Hlavní navigace

Televize Joj získala na Slovensku celoplošnou licenci po svůj dětský kanál RiK

4. 11. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Kanál bude placený a určen výhradně pro distribuci na Slovensku. Od ostatních dětských programů se má stanice odlišit tím, že bude vysílat ve slovenštině.

Rada pro vysílání a retransmisi (RVR), tamní obdoba Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), udělila na svém posledním zasedání televizní skupině JOJ Media House licenci pro její pátý kanál, chystanou dětskou televizi RiK. Licence se konkrétně týká možnosti šíření signálu digitálně v celoplošné podobě a jejím držitelem je tak jako u ostatních stanic JOJ společnost Mac TV. Jak z názvu programu vyplývá, RiK bude tamní obdobou německo-jazyčné televize RiC, která je mimo jiné dostupná na satelitu Astra a volně šířena do celé Evropy.

BRAND24

K TÉMATU: Živé.sk: Pátá stanice televize Joj se zaměří na dětského diváka

RiK bude prvním kanálem televize Joj, který bude placený a bude určen výhradně pro distribuci na Slovensku. Od ostatních dětských programů se má nová stanice odlišit tím, že bude vysílat právě ve slovenštině. Kanály Joj, Plus, Wau a Senzi jsou dostupné v nabídce pozemní digitální televize u našich východních sousedů a na omezeném území Moravy a Slezska jsou dostupné prostřednictvím přeshraničního příjmu z některého ze slovenských vysílačů. Vysílání stanice by mělo být zahájeno v nejbližších měsících, přesný termín ale vedení TV JOJ prozatím neoznámilo. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).