Hlavní navigace

„Televize“ Drtinové a Veselovského je první vlaštovkou Economie, ta věří v její úspěch

26. 5. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

„Kvalitní video je něco, co zažívá růstový trend a je třeba začít budovat něco, na co budou ostatní teprve přecházet,“ uvedli dnes zástupci vydavatelství Economia.

Vydavatelství Economia dnes novinářům na neformálním setkání oficiálně představilo svůj nový internetový projekt DV.tv, jehož tvářemi budou Daniela DrtinováMartin Veselovský. Podle zástupců společnosti má jít o jakousi první vlaštovku serveru Aktuálně.cz, kterou by v budoucnu mohly následovat další projekty. DV.tv bude „vysílat“ z prostor vydavatelství Economia – přímo z news roomu, v němž sídlí například Hospodářské noviny. Internetový portál bude v první fázi nabízet pouze záznamy, do budoucna se ale pochopitelně živým přenosům nevyhýbá. Jeho primární náplní by měly být výhradně rozhovory.

Daniela Drtinová a Martin Veselovský na dnešním neformálním setkání s novináři ve vydavatelství Economia.
Autor: Lukáš Polák, DigiZone.cz

Daniela Drtinová a Martin Veselovský na dnešním neformálním setkání s novináři ve vydavatelství Economia.

K TÉMATU: DVtv: Veselovský a Drtinová budou dělat publicistiku pro vydavatelství Economia

Cílem projektu má být tedy prošlapávání nových cest internetového zpravodajství. Projekt odstartuje zítra 27. května a na serveru Aktuálně.cz budou publikována první videa okolo 21. hodiny. Další se tu pak budou objevovat pravidelně každý den ve stejný čas. Vydavatelství Economia věří, že projekt bude úspěšný. Bude stavět nejen na osobnostech v podobě Drtinové a Veselovského, ale důležitým pilířem bude i newsroom, který vytvoří pro DV.tv důležitou kulisu. Kvalitní video je něco, co zažívá růstový trend a je třeba začít budovat něco, na co budou ostatní teprve přecházet, uvedli zástupci vydavatelství Economia.

"Studio", z něhož bude vysílat projekt DV.tv
Autor: Lukáš Polák, DigiZone.cz

„Studio“, z něhož bude vysílat projekt DV.tv

ČTĚTE TAKÉ: Martin Veselovský: Při mém odchodu z ČT byly personální vztahy na bodu mrazu

V první fázi má DV.tv nabídnout denně čtyři velká interview, která budou sestříhávána také do kratších verzí pro ty diváky, jež si je nebudou moci pustit v plné délce. Daniela s Martinem se na projektu budou pravidelně střídat, řekl serveru DigiZone.cz editor Jan Rozkošný a dodal: Naší ambicí je zopakovat to, na co byli diváci zvyklí z Událostí, komentářů. Projekt bude financovaný výhradně reklamou, ale do budoucna pochopitelně není vyloučeno, že Economia některé jeho části zpoplatní. Za tři roky chceme být na nule, řekl našemu webu Ouředník.

Obří news room vydavatelství Economia v pražském Karlíně.
Autor: Lukáš Polák, DigiZone.cz

Obří news room vydavatelství Economia v pražském Karlíně.

GLOSA: Události, komentáře: od unikátní relace k řadovému diskusnímu pořadu ČT 24

BRAND24

Videobsah bude součástí nejen obchodní nabídky, ale i součástí ekonomické nabídky. Economia věří, že si proto na tento velký trh dokáže sáhnout. Zástupci vedení ale poprosili o shovívavost a novinářskou kolegialitu, kterou bude projekt do svého startu potřebovat. Na náš vkus jsme se posunuli za relativně krátký okamžik o hrozně velký kus kupředu. Jsme rádi, že naše jednání s vydavatelstvím Economia začala, pokračovala a skončila tam, kde jsou. Je to pro nás docela luxusní prostředí a jsme také rádi za přístup, jaké k nám vydavatelství má, uvedl Veselovský.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).