Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Tady je Duhanovo od anonym - Ponechal bych stranou mocenské hrátky a podobné srandičky....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 1. 2012 10:21

    bez přezdívky
    Ponechal bych stranou mocenské hrátky a podobné srandičky. O to mně jako posluchači ani nijak zvlášť nejde. Jde o něco úplně jiného.

    1)Nesmyslný kočkopec RADIOŽURNÁL byl vyroben politicky na základě rozpadu Československého rozhlasu v režii Klaus / Mečier. Tento politocko-hudební nesmyslný hybrid byl takto spuštěn a takto bohužel, už za ty roky od rozpadu Československa, lidmi do určité míry zažit.

    2)Přesto si v ČRo někteří jedinci uvědomovali, že je to nesmysl. Tedy víceméně jim byly a jsou denně mláceny o hubu BBC 1, Bayern 3, OE3 atd. A jak to, že někde to jde a zrovna u nás to stále nejde ?

    3)První se s tím setkal Kasík. A řeklo se tedy, že na veřejnosti je poptávka po odlehčené stanici life stylu a že je chyba, že ČRo takovou stanici neprovozuje. Tedy odlehčenou od zpravodajství spíše se zaměřením na modernější hudbu atd.

    4) A nastoupil tedy Kasíkův pokus. Ten zpočíval v tom, že byla vyrobena stanice ČESKO. která měla být později hlavní a nosnou zpravodajskou stanicí ČRo. Tedy RŽ měl být pomalu zpravodajství oproštěn a mělo z něj být ono vysněné B3, OE3 apod. Ovšem byla zvolena Tachecí, která kdysi uspěla na F1 a totálně to zkurvila, že už to více zkurvit snad ani nešlo. Takže se žádný boom RŽ nekonal. Sice ani neprodělali, tedy někdo odešel, jiný přišel, ale vznikl asi největší odpor veřejnosti viz. iniciativa Nechceme přeladit nemáme kam atd. Osobně považuji RŽ za poškozený a neposlouchám ho. Přiblížil se nikoli B3 ale Impulsu a F1 a to je něco zcela jiného. I dnešní B3 se velmi tvrdě distancuje od Antenne Bayern a velmi dobře dělá !

    5) pak přišel Medek a skončil za pár dní v blázinci...

    6) A nastal ten boj Duhan versus Hikelová. Ve prospěch Duhana lze říci to, že má pojem o hudbě. Tedy ledacos o ní ví. A lze mu věřit, že pokud to půjde dle něj, bude to třeba i někdy poslouchatelné. Bohužel se staví negativně k digitalu tedy DRM a DAB/DAB+. U Hikelové to bylo opačně, tedy hudbě rozumí jako koza petrželi, hudba pod ní by byla asi naprostá katastrofa, tedy její kydy zde na toto téma jsou zde na DZ k vyhledání. Byly s ní zde rozhovory a žvanila strašlivé věci. Na druhou stranu se velmi pozitivně stavěla k digitálu. Ovšem ač by mu tedy asi dala prostor a hnala to v tom to směru vpřed. Uznávám, že zprávy jsou důležité a ČRo umí udělat dobré zprávy. Ale když mi k tomu budou vrzat nesmysly, tak to prostě poslouchat nebudu ať si jsou tam zprávy jaké chtějí. Takže asi tak . Takže má osobní volba byla pro p.Duhana. Sice digitalizaci ĆRo asi nijak zásadně neprospěje. Ale hudebně by ČRo prospět mohl a to poměrně významě.

    7) Zásadní chyba Duhanovi reformi tkví v tom, že nechce dorazit Kasíkův pokus. Tedy oprostit RŽ zpravodajství. Naopak chce ho tam zachovat. Tedy rozhodl se tento hybrid neměnit. Nic méně chce mu změnit hudbu, čímž ho doopraví, pokud mu to vyjde. A přesunout ho na pozice dvě, což je také velmi důležité, tím by se zltumila jeho preferovanost a tu by dostala JEDNIČKA tedy praha spolu s regiony. Celkově to nemá vymyšleno špatně. Údajně jde o nějaký norský nebo dánský model, nepamatuji si přesně, je to zde k vyhledání. Takže hybrid by zůstal, ale pokud by měl lepší hudbu, tak proč ne ? A to se bohužel prostě pod Hikelovou očekávat nedalo.
  • 22. 1. 2012 19:56

    bez přezdívky
    Tak nějak se s tím nedá než souhlasit.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).