Hlavní navigace

Systém DVB-T2 má svou „odlehčenou“ verzi pro mobily a tablety

25. 7. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
25. 7. 2011

Sdružení DVB Project na svém webu informovalo o představení nového profilu označovaného jako DVB-T2 Lite. Ten je uzpůsoben pro takzvané „lehké“ aplikace, které mohou do budoucna využít přenosná zařízení, jimiž jsou například mobilní telefony. Přesný popis T2-Lite obsahuje specifikace označená jako verze 1.3.1 pro DVB-T2. Kromě mobilních zařízení ji zpracují i běžné přijímače.

ČTĚTE TAKÉ: Ruské ministerstvo spojů podporuje zavedení systému DVB-T2

Verze T2-Lite je zjednodušeně řečeno určitou vylepšenou verzí systému DVB-T2. Snaží se vyhnout některým složitějším výpočtům a nevyžaduje větší komplexnost informací a paměť zařízení. Zároveň však umožňuje i vyšší efektivitu využití přijímaného signálu. T2-Lite by však bylo možné využít i v oblastech, které jsou na hranici příjmu signálu DVB-T2. Ten by se tak mohl zlepšit oproti normálu. Bližší informace o této novince mohou najít zájemci v aktualizované verzi specifikace DVB-T2.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).