Hlavní navigace

Svitavská regionální televize CMS TV zahájí letos vysílání v DVB-T

29. 3. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Regionální kabelová televize CMS TV, která je určená pro oblast Svitavska, přejde v průběhu letošního roku také na pozemní digitální vysílání (DVB-T).

Serveru DigiZone.cz to řekl ředitel stanice Petr Horák. Za tímto účelem už si společnost Petr Horák Comercs požádala o licenci u Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) a ta ji následně vyhověla. Vyplývá to ze zápisu z jejího posledního zasedání.

ČTĚTE TAKÉ: TV Pohoda posouvá start na přelom dubna a května. Potvrdila multiplex 4

Čekáme, jaká bude cenová politika provozovatelů multiplexů 3 a 4. V případě, že nám nebude vyhovovat, chceme postavit svůj vlastní vysílač ve Svitavách a možná i v Litomyšli, uvedl pro DigiZone.cz Horák. Žádost CMS TV pro RRTV obsahovala možnost vysílání prostřednictvím sítě 3, některý z vysílačů na Pardubicku, Jesenicku nebo Brněnsku, případně 4. Společnost Digital Broadcasting, za kterou stojí podnikatel Radim Pařízek, ale doposud cenovou politiku multiplexu 4 nezveřejnila.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).