Hlavní navigace

Světlé zítřky gaučových sportovců

19. 6. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Svalit se na gauč, otevřít pivo a zapnout v bedně fotbal. Jen si to představte, představu poválejte v záhybech mozkových laloků podobně jako chmelový mok v ústech. Ano, to je ono.

Svalit se na gauč, otevřít pivo a zapnout v bedně fotbal. To je přesně splněný sen mnoha českých manželů. A noční můra mnoha českých manželek. Ale přes veškerou kontroverzi, kterou tohle klišé vyvolává, si přiznejme – vážně je to fajn.

Přinejmenším, když z gauče netrčí péra, když je pivo dobře vychlazené a správně hořké, když z fotbalu nebolí oči, když před televizí nestojí manželka s pověstným válečkem na nudle v ruce a když televize, ano, televize, ukazuje víc než čtverce, pruhy a barvy, které znáte už od školky, a nezáří v prapodivných přepálených odstínech z obrazovky.

A právě ta poslední část skládačky dokonalého odpoledne či večera gaučového sportovce má na kahánku. Televize ještě z posledních sil bojují tenčími a většími obrazovkami, stále dokonaleji plochými, nebo naopak ještě dokonaleji zakřivenými. Budoucnost už ale pomalu klopýtá úplně jiným směrem.

HoloLens, virtuální realita, buřty a pivo

Microsoft se už před pár měsíci pochlubil svými plány s HoloLens. Vypadá to naprosto fantasticky a dokážu si celkem snadno představit, že to třeba i curling nebo kuličky promění v úžasný zážitek. A virtuální realita, která zažívá svůj už druhý boom (bez ohledu na to, že z toho prvního nám zůstalo jen pramálo), slibuje ještě mnohem víc.

Teď roztočte představivost na plné obrátky – svalit se na gauč, otevřít pivo a pomocí virtuální reality se přesunout na libovolné místo na stadionu klidně na druhém konci světa a sledovat živě zápas spolu s desetitisíci fanoušků, přítomnými skutečně fyzicky na místě, a miliony, kteří sedí stejně jako vy doma na gauči s pivem a přilbou na hlavě.

UX DAy - tip 2

Tuhle vizi paradoxně dost pohání skutečnost, kterou z českých luhů a hájů neznáme. Na stadiony chce chodit mnohem, mnohem více fanoušků, než se jich tam vejde. Nehledě na fanoušky, kteří by taky rádi, ale jaksi se nachází na jiných kontinentech (dobře, tady si nemůžeme úplně stěžovat, tohle opravdu českým sportovním klubům nehrozí).

Celkově vzato, budoucnost nás, gaučových sportovců, je růžová a manželky s tím nic nezmůžou ani válečkem na nudle. Gaučům zdar!

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Reklamní kreativec v agentuře Elite Solutions, původním vzděláním filosof.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).