Hlavní navigace

Středočeši se musí obejít bez televize, vysílač Cukrák má výluku

9. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Funkci středočeského Cukráku mohou během údržbové přestávky převzít částečně některé další vysílače umístěné v okolí tohoto kraje, například Buková hora, Ještěd nebo Votice.

České Radiokomunikace naplánovaly na dnešní den výluku středočeského vysílače Cukrák. Znamená to, že televizní diváci v dosahu jeho signálu se budou muset obejít několik hodin bez signálu. Výluka začala úderem šesté hodiny ranní a skončí v 15.00. Údržbová přestávka se týká programů ve všech třech televizních multiplexech. Vzhledem k tomu, že ze středočeských Votic je šířen signál pouze multiplexů 1 a 2, „trojka“ odpadne bez náhrady. Některé části ale pravděpodobně pokryje Žižkov.

BRAND24

BLOG LUKÁŠE POLÁKA: Výluka vysílače Cukrák nepřinesla zázraky. Podmínky byly podprůměrné

Výluka (…) z pražského vysílače Cukrák se dotkne pouze těch diváků, kteří přijímají signál právě z tohoto vysílače.Ostatních diváků, kteří na území Prahy a Středočeského kraje přijímajísignál z vysílačů Praha město, Buková hora, Ještěd a Mezivraty, které rovněž pokrývají část Prahy a Středočeského kraje, se výluka netýká, potvrdil mluvčí Českých Radiokomunikací Kamil Chalupa. Výluka se bude týkat i rozhlasové stanice ČRo Dvojka, která se odmlčí v době od 9.00 do 15.00.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).