Hlavní navigace

Středeční recenze: unikátní komponetový přijímač Noxon A560+

11. 7. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Noxon
Těšil jsem se – konečně – na první televizor LG 2016, ale bohužel. Náhrada však stojí za to. Je jí totiž klasická věžová komponenta DAB/FM přijímače kombinovaná s internetovým rádiem.

Pochopitelně není nijak levná (7999 Kč), ale to dobré komponenty nebyly nikdy. A tahle je dobrá nad míru, a to včetně ovládání, které u těchto přístrojů nikdy nebývalo zcela přítulné a občas si i dnes ke svému A/V zesilovači musím vzít příručku.

Noxon A560+ upoutá především rozměrným LCD displejem jdoucím prakticky přes celou výšku přístroje, který je tradičně široký 430 mm. Rozměrný otočný volič hlasitosti vyniká jemným „zoubkovým“ chodem, unikátní je tlačítko Back/Return/Zpět, které je pod ním, a ovládání je skutečně na úrovni a patří k velkým přednostem přístroje.

ČTĚTE TAKÉ: LG Stylus 2, první mobil s DAB+

Technisat DigitRadio 110 IR nabídne rozšíření A/V systému o DAB a internetová rádia

Noxon iRadio 1 W bude u nás ke koupi někdy o prázdninách

Tipy C

Zajímavě dělané je připojení přes Wi-Fi, kterému nechybí ani frekvence 5 GHz, takže se nemusíte obávat instalace do zarušenějších prostorů. Navíc zvládá připojení přes WPS a má výbornou softwarovou klávesnici, pokud preferujete přístupové heslo. Potěší spousta rozhraní, včetně dvojice digitálních audio výstupů a trojice výborně řešených antén. V případě DAB je přijímač hodně citlivý.

Komponenta, byť nemá kovovou přední stěnu a je napájena externím zdrojem, je zvukově opravdu výborná. Platí to však například i o ovládání a ukládání stanic, které je konzistentní a intuitivní, o vyhledávání internetových kanálů a také o aplikaci Noxone Remote pro Android. Něco takového hned tak neuvidíte.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).