Hlavní navigace

Středeční recenze? Těšte se na televizor JVC LT-48V953

6. 3. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: JVC
UVNITŘ GALERIE – Čekal jsem Gogen a dorazilo JVC. Jaké příjemné překvapení! Tuhle značku jsem měl vždy rád. Už jsem ji ale možná deset let v ruce neměl.

Společnost JVC, neboli Victor Company of Japan, byla svého času u nás hodně aktivní. Před nějakými osmi, deseti lety však zavřelo zastoupení a na nějaký čas se přísun zboží omezil. Já jsem dostal televizor zapůjčen od společnosti ETA, která firmu od začátku roku v případě televizorů zastupuje i když, jak říkám, došlo ve skutečnosti k omylu.

A jaký že televizor Gogen měl dorazit? Gogen TVU 43K304 STWEB, který za asi 14 000 Kč nabízí rozlišení Ultra HD, 109 cm úhlopříčky a tunery DVB-T/C/S a také DVB-T2/S2 s podporou kodeku H.265/HEVC. Takže vlastně přípravu na už nedaleký počátek přechodu z DVB-T na DVB-T2.

BRAND24

Namísto toho v mém obýváku stojí sice taktéž Ultra HD televizor, ale JVC LT-48V953 (17 990 Kč) s větší úhlopříčkou 122 cm (48"), stejným tunerovým osazením, opět včetně podpory kodeku HEVC jak na tunerech, tak na USB. Včera večer jsem ho vybalil a fascinovala mě parádní instalace a dvě (!) rozhraní USB 3.0. Pokud vám to nepřijde zvláštní, upozorňuji, že i televizory za dvě stě tisíc dnes mají pouze jedno. Navíc jsou tu i příjemné pohledové úhly (178°), Wi-Fi 802.11 n jak ve verzi 2,4, tak i 5 GHz, a k mému překvapení dokonce i aktivní 3D.

A první dojmy? Možná slabší podání SD, tedy nízkého rozlišení, a HbbTV fungující zatím pouze u kanálů ČT, ale jinak překvapivě dobrý obraz i pohybová ostrost třeba i z malých video souborů a také výborně pracující funkce Bezdrátový displej, resp. Wi-Fi Miracast. V tomto případě jde obraz nad rámec ceny a začíná to vypadat na vskutku pěknou věcičku. Mimochodem, platforma je nejspíše Opera, ale na české widgety jsem zatím nenarazil.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).