Hlavní navigace

Středeční recenze nabídne pohled na elegantní Philips 55PUS6501 s Android TV

16. 5. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Philips
UVNITŘ GALERIE – Tento televizor patřící do vyšší střední třídy představuje zajímavou kombinaci designu, kvalitní elektroniky a 4K obrazovky.

Novinka s úhlopříčkou 140 cm (55") a rozlišením 3 840 × 2 160 bodů (Ultra HD) má zabudovánu kompletní tunerovou sadu, zesilovač o výkonu 2× 10 W a s udávanou roční spotřebou 153 kWh patří do energetické třídy A. Zajímavá je ale i spotřeba v pohotovostním režimu. Je totiž nižší než 0,3 W a takovýchto přístrojů je bohužel vidět čím dál tím méně.

Uvnitř najdete operační systém Android TV v poslední verzi 5.1. Zlepšení jsou sice patrná, mimo jiné u vyhledávání v tržišti aplikací Google Play/Store, ale stále je znát nedotaženost v ovládání a potíže jsem pozoroval i na chodu některých funkcí, jako například u bezdrátového připojení, které tu a tam samovolně vypadává.

BRAND24

Pokud jde o lokální aplikace, výrobce televizoru, společnost TP Vision, i pro novou verzi o. s. připravila základní sadu třech IPTV/VoD aplikací, které známe už z dřívějších modelů. Jde o Banaxi, FilmBox Live a Voyo. Je tu ale také obvyklé YouTube, nějaké to počasí a dohrát jsem si mohl i přehrávač MX Player, který se zdá být bezproblémově kompatibilní.

Na televizoru jsme zatím sledovali zejména hokejová utkání na ČT sport HD (DVB-T) a mohu říci, že všichni, kteří ho u mě viděli, byli obrazovou kvalitou uneseni stejně, jako já. A to i vzhledem k doporučené koncové ceně, která je 35 990 Kč.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).