Hlavní navigace

Streamovací přehrávače trochu jinak. Roku uvedlo levné i dražší

5. 10. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Roku
UVNITŘ GALERIE – Zatímco se Google Chromecast 4K teprve blíží, společnost Roku své novinky už pomalu začíná prodávat. A umějí třeba i HDR.

Amazon, Apple, Google a Roku stojí za osmi z deseti prodaných streamovacích zařízení v roce 2015. U nás je nejznámější Google Chromecast, ale třeba jednou…

Roku, které v červnu 2016 překročilo deset milionů aktivních streamovacích účtů, přichází jednak se špičkovějšími výrobky a jednak s ještě levnějšími.

K TÉMATU: Streamovací zařízení v roce 2015: s podílem 35 % je jedničkou Chromecast

Sony uvedlo streamovací službu Ultra. Zatím pro USA

Základem nabídky, která se na pultech amerických obchodů a mj. i u Amazonu objeví 9. října, bude Roku Express a Roku Express+. Ty za 30, resp. 40 USD (asi 720, resp. 960 Kč) nabídnou streamování ve Full HD (1080p), dálkový ovladač a Wi-Fi 802.11 b/g/n. Vzájemně se liší tím, že zatímco Express je určen pro televizory s konektorem HDMI, verze plus naopak míří na ty, které ho nemají, a připojuje se přes video cinch.

BRAND24

Roku Premiere (80 USD, 1920 Kč) a Roku Premiere+ (100 USD, 2400 Kč) zvládají streamovat obsah až do rozlišení Ultra HD (4K) a 60 sn./s. Mají zabudovánu podstatně vylepšenou Wi-Fi 802.11 ac (MIMO) a podporují tzv. noční audio režim s omezenou dynamikou. Premiere+ s ethernetovým konektorem a mechanikou karty MicroSD pak navíc zvládá i obsah vytvořený s technologií HDR (High Dynamic Range – vysoký dynamický rozsah).

Nejvyšším a nejvybavenějším modelem je Roku Ultra, které bude prodáváno za 130 USD (asi 3120 Kč). Nabídne navíc zejména digitální optický audio výstup, rozhraní USB, dálkový ovladač s mikrofonem pro hlasové vyhledávání a také dekódování zvukových formátů Dolby Digital a Dolby Digital Plus.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).