Hlavní navigace

Stream představil následovníka Tondy Blaníka, souboj dvou kuchařů nazvaný Žrouti

11. 5. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Stream.cz
V pátek 13. května bude mít na serveru Stream.cz premiéru nový seriál Žrouti, který připravil tým stojící za úspěchem Kanceláře Blaník.

Uvedení novinky z produkce společnosti Negativ producenta Milana Kuchynky předcházel teaser v podobě dvou recesistických kuchařských show – snobského Luxusu na talířiRobertem Miklušem a „hruškoidního“ Vaříme s Mírou, v hlavní roli s Romanem Mrázikem. Mikluš tak na obrazovce předváděl palačinky s vrstveným 24karátovým zlatem nebo dojil ve studiu oslici pro získání té nejlepší chuti a jeho „kolega“ Míra se obešel se včerejšími knedlíky, kečupem a mikrovlnou troubou. 

ČTĚTE TAKÉ: Stream.cz má novou aplikaci pro televizory s Android TV

Oba konkurenční kuchaře a jejich show pak propojí nový seriál Žrouti, který kromě konkurenčního boje obou hlavních postav nabídne ambiciózní slovenskou slečnu na větrání, manželku, která je věčně pod vlivem, nebo pojídání exotických zvířat – od pražského krysaříka po ani ne pětiletého mravenečníka. Luxus na talíři bude mít na Streamu premiéru v pondělí, Vaříme s Mírou ve středu a Žrouti přijdou na řadu v pátek. Nový seriál má hodně styčných bodů s Kanceláří Blaník, ať už díky stejnému kameramanovi a tvůrčím postupům, nebo podobnému hereckému výrazu Roberta Mikluše a Marka Daniela.

BRAND24

K TÉMATU: Stream.cz zakoupil práva na sitcomy BBC. Většina už je k vidění

Žrouti jsou ale každopádně o něco větší produkcí než Kancelář Blaník, navíc se některé příběhy rozlévají do více dílů. Ve vedlejších rolích by se podle tiskových materiálů producenta měl objevit třeba Tomáš Matonoha, Jakub Kohák nebo Roman Vaněk, který nad celým projektem převzal záštitu. Prvotní nápad byl natočit seriál z prostředí kuchařské show, které se staly fenoménem televizních obrazovek poslední doby. Po napsání několika dílů nás to ale přestalo bavit, tak jsme je vyhodili a začali úplně jinak. Díky předchozí spolupráci se Streamem jsme se rozhodli neomezovat pouze jedním formátem, ale naopak jich víc propojit tak, aby každý z nich fungoval sám o sobě a přitom dohromady tvořily jeden celek. Na jednu stranu to některé fáze výroby komplikovalo, ale zároveň byl tento posun velmi inspirativní, popisuje okolnosti vzniku nového seriálu producent Milan Kuchynka.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).