Hlavní navigace

Štěpánek z ČTÚ se obává možné arbitráže kvůli sporu Primy a RTA

21. 11. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
21. 11. 2011

Možnou arbitráž by mohl vyvolat případný spor Regionální televizní agentury (RTA) s komerční televizí Prima. Obává se jí bývalý člen Rady Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) Petr Štěpánek. Uvedl to v reportáži, kterou uveřejnil server Česká média. Arbitráž, jenž by vyvolala RTA, by podle něho mohl způsobit fakt, že se její regionální studia už nebudou moci připojovat do vysílání televize Prima.

NAPSALI JSME: Studia RTA by po odstřihnutí od Primy mohla vysílat v multiplexu 3

Z komerční dvojky Primy se má stát od počátku příštího roku Prima family, rodinný kanál, který mimo jiné umožní, že se už do jejího vysílání nebudou moci připojovat regionální televize, tedy primácká studia R1, ale ani již zmiňovaná RTA. V okamžiku, kdy tohle to padne a ony nebudou mít kde vysílat a zároveň mají platné licence až do roku 2019, 2020, 2021, no tak to je velká ztráta, finanční ztráta a já se obávám toho, že majitelé nebo majitel těchto regionálních televizí se bude dožadovat nějaké náhrady, konstatoval Štěpánek s obavami, aby pak RTA nepožadovala náhradu po státu.

BRAND24

KOMENTÁŘ: Prima odstřihne regiony

Přesto, že generální ředitel Primy Marek Singer přímo nepřiznal, že žádost o novou licenci a její překlopení na stávající komerční dvojku je důvodem zbavení se regionálních televizí, potvrdil, že jde o jeden z vedlejších efektů. Jednáme jednak s regiony pod sítí R1, jednak jsme posílali i nabídku na Prima love připojování regionům RTA, takže uvidíme, jak se v tomto připojovacím modelu ty regiony potkají a jak to pro ně bude atraktivní, uvedl pro Česká média Singer. Reportáž věštila světlou budoucnost regionálním multiplexům. V tuto chvíli existují v republice ale zatím pouze tři.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).